Pages Navigation Menu

Zsuzsa Gyurka, campioana nationala la Mountain Bike Cross Country

Zsuzsa Gyurka, campioana nationala la Mountain Bike Cross Country

La doar 16 ani, Zsuzsa Gyurka castiga cel de-al 16-lea titlu national la Mountain Bike Cross Country

In acest week-end, la Campionatul National de Mountain Bike Cross Country de la Paltinis, Zsuzsa Gyurka si-a adaugat cel de-al 16-lea titlu national din cariera. Competitia de ciclism – cross country a debutat cu proba olimpica XCO, participantii parcurgand mai multe tururi pe un circuit de 3,5 kilometri.

“Ma bucur ca mi-am adaugat cel de-al 16-lea titlu in palmares. Cifra aceasta imi poarta noroc, pentru ce cea de-a 16-a victorie de campionat national a venit la 16 ani. A fost un traseu foarte tehnic, cu multe urcari si coborari, dozarea efortului in functie de moment fiind foarte importanta. Dupa parerea mea, acesta este unul dintre cele mai dificile trasee din Romania”, a spus Zsuzsa.

Romanca in varsta de doar 16 ani, se poate mandri cu cele doua titluri de campioana balcanica si alte peste 100 de curse castigate pana acum. S-a apucat de ciclism la 12 ani, insa isi aminteste prima experienta pe bicicleta, de la 5 ani.

Pentru a obtine aceste performante, Zsuzsa se antreneaza de sase ori pe saptamana, iar iarna, cand nu este sezon competitional, practica schi fond si schi de tura. Urmatoarea sa tinta este participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sursa: RedBull

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>