Pages Navigation Menu

“Ziua Star Wars”, sărbătorită pentru prima dată şi în România, pe 4 mai

“Ziua Star Wars”, sărbătorită pentru prima dată şi în România, pe 4 mai

5Ecard2013

“Ziua Star Wars”, în care fanii celebrează toate lucrurile ce formează universul “Războiul Stelelor/ Star Wars”, va fi sărbătorită pentru prima dată şi în România, pe 4 mai, între orele 15.00 şi 20.00, la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City din Bucureşti.

4 mai este ziua pe care fanii “Star Wars” au ales-o pentru a celebra toate lucrurile care formează universul francizei. Fanii din întreaga lume sărbătoresc această zi fie prin postarea de conținut cu și despre “Star Wars” în social media, fie organizând petreceri de vizionare a seriei “Star Wars”, îmbrăcând costume și haine “Star Wars” şi îmbogățindu-și colecția de produse “Star Wars”.

În foaierul cinematografului va fi amenajată o zonă cu scenă unde trei cavaleri Jedi vor face antrenamente cu copiii. Totodată, vor fi o zonă în care fanii Lego din asociaţia Brickenburg vor construi o machetă cu universul “Star Wars”.

Și pentru că jocul de cuvinte “May the 4th Be With You” nu are aceeași conotație atunci când este tradus în alte limbi, s-a adoptat ca denumire globală “Ziua Star Wars/ Star Wars Day” pentru această sărbătoare anuală.

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza “Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme “Indiana Jones”.

După succesul filmului “Războiul stelelor”, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, “Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi “Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

Grupul Disney intenţionează să lanseze o nouă trilogie “Star Wars” începând din 2015 şi până în 2019. Potrivit presei de specialitate, personaje îndrăgite din trilogia originală, Yoda, Han Solo şi Boba Fett, ar putea deveni protagoniştii unor filme individuale care le vor fi dedicate. “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”, care va fi lansat pe 18 decembrie, a fost votat filmul cel mai aşteptat al anului 2015 şi este marele favorit la casele de pariuri care consideră că acest lungmetraj SF are cele mai mari şanse să devină pelicula cu cele mai mari încasări din acest an.

ziua star wars

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>