Pages Navigation Menu

ZIUA MUZICII EUROPENE, sărbătorită pe 21 iunie, marcată și de români

ZIUA MUZICII EUROPENE, sărbătorită pe 21 iunie, marcată și de români

În Calendarul Cultural European, data de 21 iunie este înscrisă ca Ziua muzicii europene şi se organizează în peste 110 ţări.

ziuna europeana a muzicii

Ziua Muzicii Europene se sărbătoreşte în fiecare an, începând din 1985, la data de 21 iunie. Originile acestei sărbători le găsim în Franţa (1982), unde în această zi se sărbătorea Ziua Muzicii – “Fête de la Musique”. Mai întâi sărbătoarea s-a extins în fostele colonii franceze, iar astăzi au loc cu această ocazie concerte gratuite în peste 110 ţări din întreaga lume.

Ziua Muzicii Europene este deschisă profesioniştilor şi amatorilor deopotrivă şi nu vizează doar un anumit gen de muzică, ci este un loc de întâlnire a diferitelor genuri muzicale.

În luna martie, Institutul Cultural Român a organizat un eveniment dedicat Zilei Muzicii Vechi, când concertul „To Bach or not to Bach‟ a fost  susţinut de Melinda Béres (vioară barocă), Soma Salat – Zakariás (viola da gamba) şi Raluca Enea (clavecin). Manifestarea culturală  a avut loc pentru prima oară în România și organizatorii speră să facă o tradiție din această zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>