Pages Navigation Menu

Ziua muzeelor

Ziua muzeelor

      Ziua Internationala a Muzeelor se sarbatoreste incepand cu anul 1977 si vine in incununarea promovarii culturii nationale si pentru a arata lumii care este rolul muzeelor in societate.

10306456_456853367783762_9017427145060163398_n

      Consiliul International al Muzeelor a decis acum mai bine de patru decenii ca pe 18 mai arta, stiinta si cultura sa fie celebrate in toata lumea, prin programe speciale.

       In fiecare an , Ziua Internatională a Muzeelor se pliaza pe o anumita tema care vizeaza promovarea institutiilor in societate. Aflata la a 34-a aniversare, evenimentul din acest an a purtat denumirea de “Museum collections make connections”.

     Această tema aminteste ca muzeele sunt institutii vii, care formeaza legaturi intre vizitatorii, generatiile si culturile din intreaga lume, prin prezentarea artefactelor din vremuri demult trecute si din tari diferite.

      Peste 150 de muzee  si institutii culturale din Romania si-au deschis portile in noaptea de 17 spre 18 mai, iar multe dintre acestea au decis ca intrarea sa fie libera.

       Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a organizat cu aceasta ocazie un eveniment carbon neutru, primul de acest tip  din Romania. Emisiile de dioxid de carbon, rezultate in urma acestei nopti si evaluate, vor fi compensate, prin sustinerea unui proiect verde din portofoliul partenerilor de la Carbon Solutions Global.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>