Pages Navigation Menu

Zaharul, taxat precum tigarile

Zaharul, taxat precum tigarile

SugarPoison

Banca Credit Suisse de pe Wall Street sustine faptul ca zaharul ar avea un efect negativ asupra sanatatii din ce in ce mai pronuntat si ca acesta ar trebui taxat ca tutunul. Aceasta masura ar fi menita sa tina sub control situatia actuala.

Studiul realizat de analistii Credit Suisse, in cadrul dezbaterii privind obezitatea si diabetul, releva concluzii ingrijoratoare. Zaharul afecteaza economia mondiala, prin simplul fapt ca tratarea bolilor generate de un consum excesiv de zahar presupune costuri de 470 de miliarde de dolari, aproximativ 10% din cheltuielile totale ale sistemului de sanatate. Se preconizeaza ca pana in 2020, suma va creste pana la 700 de miliarde de dolari.

Asociatia Cardiaca Americana recomanda un consum de 6 lingurite de zahar pe zi pentru femei si 9 lingurite de zahar pentru barbati, in conditiile in care se aproximeaza ca o persoana consuma in media 17 lingurite de zahar pe zi. Ponderea zaharului e de 17% in dieta noastra, aproape orice aliment din supermarket continand zahar. Cea mai mare cantitate de zahar o absorbim prin intermediul bauturilor indulcite.

toxic-sugar-dreamstime_5275821-240x300

Pe primul loc din punctul de vedere al consumului de zahar se afla SUA, cu o medie de 40 de lingurite de zahar pentru o persoana, urmata de Brazilia, Argentina, Mexic si Australia, cu o medie de 35-38 de lingurite de zahar pe zi pentru o persoana

Guvernele nu pot si nu trebuie sa ignore impactul socio-economic al consumului de zahar, Credit Suisse considerand ca taxarea zaharului precum tutunul reprezinta o posibila solutie pentru a putea finanta eficient sistemul de sanatate si pentru a diminua consumul de zahar.

 

Sursa: www.efin.ro

Sursa foto : www.foodrenegate.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>