Pages Navigation Menu

Yahoo a crescut la aproape 6,8 miliarde de dolari, datorită listării Alibaba pe bursă

Yahoo a crescut la aproape 6,8 miliarde de dolari, datorită listării Alibaba pe bursă

try-the-new-yahoo-mail-app-that-fits-your-personal-interests-1

Profitul Yahoo pentru al treilea trimestru din acest an a crescut semnificativ, la 6,77 miliarde de dolari, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită câştigului net de 6,3 miliarde de dolari obţinut din listarea pe bursa din New York a grupului de comerţ electronic Alibaba.

Yahoo a raportat un avans important al profitului net în cel de-al treilea trimestru, la 6,77 miliarde de dolari, faţă de 296,7 milioane de dolari în acelaşi interval din 2013.

Creşterea semnificativă este susţinută de vânzarea acţiunilor Alibaba din luna septembrie. Atunci, grupul chinez de comerţ electronic a obţinut o sumă record la listarea pe bursa din New York, de 25 de miliarde de dolari.

Yahoo ar putea pierde o parte din piaţa de 50,7 miliarde de dolari a publicităţii online în acest an în favoarea competitorilor Google şi Facebook.

Analiştii estimează că Yahoo va avea o cotă de piaţă de 4,9% în 2014, în scădere faţă de anul trecut, când a înregistrat o cotă de 7,2%, în timp ce Facebook îşi va creşte cota la 9,7% faţă de 7,6% anul trecut. Cota liderului Google va scădea la 38,3% anul acesta, prin comparaţie cu 39,7% în 2013, potrivit MarketWatch.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>