Pages Navigation Menu

Wizz Air a marit taxa pentru bagajele de mana

Wizz Air a marit taxa pentru bagajele de mana

bagaj_2_

Cel mai mare operator aerian dupa numarul de pasageri din Romania a crescut taxele pentru bagajele de mana pana la 20 euro/zbor. Si asta fara sa faca un anunt official.

In octombrie anul trecut, sefii Wizz Air anuntau ca vor percepe o taxa de 10 euro pentru bagajele mari de mana (troler – 42X32X25 cm), in timp ce bagajele mai mici (genti, ghiozdane) ramaneau netaxabile. La sase luni de la aceasta decizie, taxa de 10 euro este valabila doar pe anumite rute.

In acest moment, de exemple, pentru o calatorie Bucuresti Otopeni-Bari(Italia), dus-intors, pretul bagajului de mana este de 68 de lei/zbor, adica mai bine de 15 euro per zbor. Iar pentru o calatorie dus-intors intre Bucuresti-Otopeni si Girona (Spania), taxa depaseste 20 de euro/zbor (90 de lei/zbor).

 

“Daca bagajul dvs de mana este mai mare decat dimensiunile unui bagaj mic de mana, dar nu depaseste 56X45X25 cm, puteti sa il luati la bordul aeronavei in schimbul unei taxe. Trebuie sa aiba loc in compartimentul de deasupra capului. Trebuie sa puteti sa-l puneti in compartimentul de deasupra capului fara ajutor. Daca plata este achitata pe website, suma la care se ridica taxa este calculata in functie de ora programata a zborului si de data zborului”, potrivit site-ului wizzair.com.

 

Sursa: Business Magazin

2 Comments

  1. sunt de notorietate cei de la wizz. au o problema cu bagajele … de aia prefer intotdeauna cand pot blue air….

    • Blue Air are si piloti buni, de la Tarom, iar acum am vazut ca au bagat reminder cu doua zile inainte de zbor, pe care-l primesti pe e-mail sau telefon. In plus, esti atentionat si daca ai uitat sa-ti faci check-in-ul, ceea ce este de mare ajutor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>