Pages Navigation Menu

Whirlpool preia controlul Indesit pentru un miliard de dolari

Whirlpool preia controlul Indesit pentru un miliard de dolari

Grupul american Whirlpool, cel mai mare producător mondial de electrocasnice, a anunţat vineri că va prelua 66,8% din drepturile de vot la producătorul italian de electrocasnice Indesit Company SpA pentru 758 milioane de euro (1,03 miliarde de dolari) pentru a-şi creşte prezenţa în Europa, transmite Reuters.

Whirlpool a precizat că va prelua un pachet de 42,7% din acţiunile Indesit de la Fineldo SpA, cel mai mare investitor la Indesit, în timp ce unii membrii ai familiei Meloni vor vinde un pachet de 13,2% din acţiunile Indesit la care se va adăuga un pachet de 4,4% din acţiunile Indesit vândut de Claudia Merloni. Totalul de 60,4% din acţiunile Indesit reprezintă 66,8% din drepturile de vot. Whirlpool a oferit un preţ de 11 euro pentru fiecare acţiune Indesit, o primă de 4,5% comparativ cu preţul înregistrat joi seară de acţiunile companiei italiene.

‘Considerăm că această achiziţie ne va întări şi susţine activităţile de producţie din Europa’, a declarat directorul pentru America de Nord şi EMEA la Whirlpool, Marc Bitzer.

Whirlpool a precizat că după finalizarea achiziţiei participaţiilor deţinute de Fineldo şi membrii familiei Merloni are de gând să lanseze o ofertă obligatorie pentru restul acţiunilor Indesit tot la un preţ de 11 euro pe acţiune.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>