Pages Navigation Menu

Vulcanul ETNA, erupție spectaculoasă

Vulcanul ETNA, erupție spectaculoasă

Ultima erupție a vulcanului Etna a oferit privitorilor un spectacol unic.

Vulcanul Etna, Sicilia http://www.meteogiornale.it

Vulcanul Etna, Sicilia
http://www.meteogiornale.it

Joi, vulcanul Etna a erupt pentru prima oară după doi ani. Fotografii au putut să surprindă fulgerele vulcanice de pe cerul Siciliei determinate de erupția celui mai înalt și mai activ vulcan din Europa.

Jocul de lumini de pe cer a fost catalogat de unii drept un fenomen misterios, însă, potrivit cotidianului Mirror, fenomenul “fulgerelor vulcanice” apare atunci când mici fragmente de rocă, cenuşă şi gheaţă interacţionează prin frecare, producând electricitate statică.

 

Vulcanul a aruncat lavă şi cenuşă până la o înălţime de câţiva kilometri, iar râuri de magmă au curs pe versanţi, până la poalele muntelui. Cu toată că localităţile din zonă au fost acoperite de un strat de cenuşă, erupţia nu a pus în pericol viaţa oamenilor.

Din cauza vizibilităţii reduse, autorităţile au închis aeroportul din Catania, potrivit digi24.ro.

Vulcanul Etna are o înălţime de  3.329 de metri și este activ de peste 6.000 de ani, fiind considerat vulcanul cu cea mai lungă perioadă de activitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>