Pages Navigation Menu

Vulcanul Aso din Japonia a intrat în erupţie

Vulcanul Aso din Japonia a intrat în erupţie

volcano-220716_640

Muntele Aso, din sud-vestul Japoniei, a intrat în erupţie, au anunţat autorităţile care au făcut apel, miercuri, la prudenţă în faţa unei activităţi care s-ar putea intensifica, relatează AFP.

Situat în prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu, vulcanul a reînceput marţi să arunce cenuşă, fiind confirmate depuneri “până la 30 de kilometri est de crater”, a explicat departamentul din Fukuoka al agenţiei naţionale de meteorologie.

Mişcările seismice s-au amplificat marţi în jurul orei 07.00 (24.00 ora României) şi încă erau semnificative la începutul serii, apoi miercuri dimineaţă, dar nu există indicii majore care să sugereze o erupţie importantă, a precizat centrul vulcanic al agenţiei de meteorologie.

Cenuşa era expulzată până la 500 de metri înălţime marţi şi, punctual, la o altitudine dublă miercuri dimineaţa, în jurul orei 09.00 (02.00 ora României).

“Activitatea acestui vulcan trebuie urmărită cu atenţie”, a declarat pentru postul de televiziune public NHK Toshitsugu Fujii, un expert care prezidează comisia de predicţie a activităţii vulcanice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>