Pages Navigation Menu

Viral -Cum poate o gaina sa promoveze masinile Mercedes?

Viral -Cum poate o gaina sa promoveze masinile Mercedes?

Nu degeaba  este viral pe internet acest clip  care a strans 5 milioane de vizualizari in doar cateva zile. Reclama la Mercedes, ca despre ea este vorba, sintetizeaza esenta publicitatii : este foarte creativa, simpla si amuzanta.  

Ideea centrala consta in analogia sugerata de creatorii spotului intre stabilitatea automobilelor Mercedes si capacitatea gainilor de a-si tine capul nemiscat, la acelasi nivel, oricare ar fi miscarea corpului. Ce  impresioneaza cel mai mult nu este neaparat analogia, ci gaselnita cu gaina, avand in vedere ca multi dintre noi nu stiam ca zburatoarea are aceasta capacitate.

Dinamismul si efectul comic sunt date de concordanta perfecta intre cunoscuta melodie ”Upside down” a Dianei Ross, mai ales a versurilor sale si miscarile gainii . Interesant este si modul de filmare , in special la finalul reclamei unde apar 5 zburatoare,  final ce te duce cu gandul la un tunel aerodinamic de testare a masinilor.

Iata cum un spot simplu, in aparenta, cu un slogan la obiect ” Stabilitate in orice moment” , care completeaza semnificatia reclamei dezlegand puzzel-ul, reuseste sa fie memorabila si inedita in acelasi timp.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>