Pages Navigation Menu

VIRAL: Cel mai emotionant spot publicitar al anului

VIRAL: Cel mai emotionant spot publicitar al anului

Retineti-l pentru ca veti auzi vorbindu-se despre el: ”Giving” sau spotul publicitar al momentului. In alte cuvinte, un filmulet cu o durata de 6 minute comandat in scopuri publicitare de catre un cunoscut operator de telefonie din Thailanda- TrueMove H- si posesor, in decursul unei saptamani de la lansare a doua titluri onorifice: cel mai emotionant spot publicitar si cel mai vizionat spot al momentului.

truemove-giving-medicine-soup
Parte din Campania publicitara TrueMove H pentru 2013-2014, Giving a vazut lumina share-ului la data de 11 septembrie si de atunci a strans aproximativ 14 milioane de vizualizari. Succesul viral de care se bucura este datorat, in mare parte povestii redate, dar si promovarii pe YouTube (9 milioane de vizualizari) si pe Reddit (peste 5 milioane de viziualizari).
Acum, sa le luam pe rand.
Spotul are ca sursa de inspiratie o poveste reala ce a fost regandita si adaptata mesajului principal: « Giving is the best communication » (A da- cu sensul de a ajuta- este cea mai buna cale de a comunica). Iar povestea reala ne intoarce in timp la inceputul anilor ’90, cand medicul Howard Kelly plateste integral costurile de spitalizare pentru o necunoscuta, lasand un mesaj pe factura de la spital: “Platit in intregime cu un pahar de lapte”. Norocoasa pacienta oferise in copilarie un pahar de lapte tanarului si saracului Howard Kelly.
Reclama creata pentru compania de telefonie thailandeza a schimbat usor firul povestii si personajele, dar a pastrat neatinsa ideea recompensei pentru un gest considerat, la vremea respectiva, un ajutor firesc. Asa cum puteti vedea, eroul este un baietel care a furat trei tuburi de analgezice pentru mama sa bolnava. Un comerciant plateste farmacistului contravaloarea produselor furate si ii ofera baiatului pe langa cele trei tuburi de analgezice o portie de supa calda.
30 de ani mai tarziu, binefacatorul se imbolnaveste grav si fiica acestuia nu isi permite sa plateasca pentru serviciile de spitalizare. Baiatul pe care l-au ajutat in trecut este acum medic si le lasa, exact ca in povestea adevarata, un mesaj pe factura de la spital : « Achitat integral, acum 30 de ani, cu 3 tuburi de analgezice ». Tanara isi aduce aminte de baietelul ajutat de tatal sau si intelege cine este ingerul lor pazitor.
Acestea fiind spuse si vazute, explicatia numarului impresionant de vizualizari devine inutila. Urmariti-l din nou daca va place, plangeti, zambiti complice sau, mai simplu, dati un share. Astfel, ati putea contribui la propagarea mesajului si promovarea unui spot publicitare care, spun gurile carcotase, ar ironiza cu succes lungmetrajele hollywoodiene.

Embeded:

Sursa : Gawker.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>