Pages Navigation Menu

Viitor sumbru! Roboții vor înlocui forța de lucru umană

Viitor sumbru! Roboții vor înlocui forța de lucru umană

Mașinile inteligente vor prelua din sarcinile de rutină ale angajaților din sectoarele administrative și office, ducând astfel la pierderea a milioane de locuri de muncă.

http://ajr.org

http://ajr.org

Peste cinci milioane de oameni vor rămâne fără locuri de muncă până în anul 2020 în primele 15 economii ale lumii din cauza utilizării crescute a roboților și a inteligenței artificiale.

Într-un studiu publicat în avanpremiera Forumului economic mondial de la Davos (Elveția) se arată că noile modificări de pe piața muncii vor avea ca efect înlocuirea forței umane cu una robotizată. Două treimi din locurile de muncă preconizate să fie pierdute ar urma să dispară în sectoarele administrativ și office, pe măsură ce mașinile inteligente vor prelua o parte din sarcinile de rutină.

Conform statisticii, locurile de muncă pierdute în în următorii cinci ani vor depăși cu mult cele două milioane de locuri de muncă create în urma noilor modificări de pe piața muncii.

Cele 15 economii acoperite de acest studiu acoperă aproximativ 65% din forța de muncă globală, conform Agerpres.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>