Pages Navigation Menu

VIDEO. Jurnalist japonez decapitat de Organizatia STAT ISLAMIC

VIDEO. Jurnalist japonez decapitat de Organizatia STAT ISLAMIC

Ostaticul nipon Kenji Goto, rapit la sfarsitul lunii octombrie in Siria, a fost decapitat de teroristii din Statul Islamic (SI), sambata, potrivit unei inregistrari videa postate  pe Twitter de Al-Furqan, organul mediatic al acestei organizatii jihadiste.

SI jurnalist japonez

Inca un jurnalist a fost ucis de organizatia jihadista SI, care ingrozeste de aproape un an lumea intreaga.

Jurnalistul independent Kenji Goto a fost executat din cauza “participarii” Japoniei la lupta impotriva jihadistilor, a afirmat calaul care vorbeste cu accent britanic in filmarea cu teribilul act. Acelasi personaj apare si in alte inregistrari video ce prezinta decapitari de ostatici occidentali.

Filmarea, a carei autenticitate nu a putut fi confirmata imediat, prezinta un ostatic in tinuta portocalie stand in genunchi si, alaturi de el, in picioare, un barbat mascat, imbracat in negru, tinand un cutit in mana.

SI a amenintat joi ca il  va ucide pe pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh, luat ostatic, daca Iordania nu o elibereaza pe o jihadista irakiana, Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte si inchisa in Iordania pentru participare la un val de atentate în 2005 la Amman, informeaza Mediafax.

Autoritatile din Japonia se afla sub presiunea celor 24 de ore inainte de expirarea ultimatumului dat de Statul Islamic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>