Pages Navigation Menu

Victima smartphone-ului la patru ani

Victima smartphone-ului la patru ani

children-smartphone

Un numar din ce in ce mai mare de copii cu varste incepand de la patru ani au devenit dependenti de gadgeturi si acum au nevoie de tratament psihologic, conform `Telegraph`.
Psihologii atrag atentia parintilor ca accesul celor mici la iPaduri si smartphone-uri are un efect negativ pe termen lung.
Un exemplu in acest caz este o fetita de patru ani care primeste tratament in Marea Britanie pentru dependenta de tablete si telefoane mobile. Atunci cand parintii i-au confiscat iPadul cu care se juca ore in sir, fetita a devenit „suparata si imposibil de consolat”, citeaza `Gandul`.
Doctorul care o ajuta pe fetita sa-si revina acum se numeste Richard Graham si este primul terapeut care a lansat in Marea Britanie un program de ajutorare pentru dependentele tehnologice. El este de parere ca situatiile asemanatoare sunt nenumarate.
Dr. Richard Graham avertizeaza ca acesti copii pot experimenta simptome de sevraj ca dependentii de alcool sau droguri, iar aceasta dependenta ii impiedica sa se dezvolte normal, din punct de vedere social, si sa formeze legaturi sociale cu cei din jur. „Daca parintii nu reusesc sa mentina un echilibru, situatia poate deveni foarte periculoasa”, a subliniat el.
In Romania, dependenta copiilor de internet a atins cote alarmante. Violenta din desenele animate, din jocurile video sau de pe internet este tot mai prezenta in viata copiilor romani. Situatia a scapat de sub control, iar medicii psihologi trag un semnal de alarma si spun ca in tara noastra ar trebui infiintate centre de tratament, similare celor de dezalcoolizare, la fel ca in Marea Britanie.

Sursa foto: cromo.com.uy

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>