Pages Navigation Menu

Viata „ilegala” a unui rock star din Iran

Viata „ilegala” a unui rock star din Iran

     „Iranul nu are o istorie a rock-ului, iar noi trebuie sa o scriem”, afirma Rasoo, 22 de ani, solistul trupei The Muckers, din Teheran.  

The+Muckers+1235104_636382246401295_721244

     După revolutia islamica din 1979, influentele muzicii occidentale, la fel si rock-ul, au supravietuit in studiouri subterane, in ciuda presiunilor venite din partea autoritatilor, a normelor morale si religioase ale statutului.

     Rasoo a reusit sa-si convinga colegii sa i se alăture si acum trei ani au format The Muckers, inspirandu-se din trupe ca The Strokes si Tame Impala. Ei au reusit sa se sincronizeze cu cerintele culturii iraniene moderne si astfel au supravietuit pe o piata dominata de prejudecati. Pentru a scoate un disc in Iran, artistii trebuie sa aiba permisiunea Ministerului Culturii, tocmai pentru a fi analizate cu grija linia melodica si fiecare vers.

     Cei care canta rock, hip hop sau blues in Iran risca amenzi foarte mari. Pana ce legile care priveaza libertatea muzicala in Iran se vor reglementa, artistii vor continua sa se ascunda in subsoluri pentru a-si scrie istoria.

the-muckers-4f8279f6747b0-673x600

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>