Pages Navigation Menu

Vesti proaste pentru TVR: buget redus cu 50%

Vesti proaste pentru TVR: buget redus cu 50%

Consiliul de Administratie SRTv a decis ca bugetele pentru colaboratorii TVR1 si TVR 2, deplasarile externe si expertize trebuie redus considerabil, bani ce vor intra intr-un cont de rezerva. 

telejurnaltvr news up

Bugetul de Venituri si Cheltuieli al TVR, adoptat de Consiliul de Administratie SRTv (CA)  pentru anul 2015, prevede ca televiziunea publica trebuie sa opereze o serie de reduceri care “vor constitui un fond de rezerva, care poate fi utilizat numai cu aprobarea membrilor Consiliului de Administratie”, informeaza Mediafax.

Potrivit hotărârii CA al TVR, valoarea totala a bugetului alocata:

  • structurilor la capitolul “Expertize” se diminuează cu 50%.
  • Casei de Productie a TVR (cu exceptia salariilor) va fi diminuat cu 37,5%.
  •  Departamentului Emisiuni si Stiri Sportive din TVR pentru deplasari externe se va diminua cu 46,7%,
  •  Directiei Stiri pentru colaboratori se diminueaza cu 21,68%.

Daca valoarea bugetului alocat TVR 1 şi TVR 2 pentru colaboratori se diminueaza cu 33,33%, CA a hatarat ca bugetul pentru colaboratorii TVR Craiova se va majora cu 47,27%.

Veniturile proprii ale TVR provin, dupa caz, din: sume incasate din realizarea obiectului de activitate, taxe pentru serviciul public de radiodifuziune, respectiv pentru serviciul public de televiziune, penalitati de intarziere pentru neachitarea la termen a taxelor datorate, sume incasate din publicitate, din amenzi, despagubiri civile, donatii si sponsorizări.

Televiziunea Romana este cel mai vechi post de televiziune din România, care si-a inceput activitatea in anul 1956 si emite pe sapte canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR INFO, TVR Internaţional şi TVR HD, dispunand de cinci studiouri teritoriale in Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi,Târgu-Mures si Craiova.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>