Pages Navigation Menu

Vehiculul spatial Virgin Galactic s-a prabusit intr-un zbor test

Vehiculul spatial Virgin Galactic s-a prabusit intr-un zbor test

Vehiculul spatial Virgin Galactic s-a prabusit intr-un zbor test vineri. Un pilot al avionului a murit in timp ce un al doilea este in stare critica dupa prabusirea navetei intr-o zona desertica a Californiei.

“In timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defectiune grava si s-a prabusit”, a anuntat compania Virgin Galactic. “Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spatial, a aterizat in siguranta. Principala noastra preocupare o reprezinta situatia pilotilor, despre care pana acum nu exista informatii”, s-a limitat sa comunice Virgin Galactic.
Virgin_Galactic_WK2_SS2_From_Underneath
Potrivit unor martori, naveta a explodat imediat dupa ce pornise propriul reactor de propulsie.

SpaceShipTwo reprezinta versiunea comerciala a SpaceShipOne, primul vas spatial privat care a ajuns la limita spatiului, in anul 2004. Acesta este in prezent expus permanent la Muzeul National al Aerului si al Spatiului din Washington. Peste 500 de persoane au depus deja avansul din suma de 200.000 euro cat costa un zbor suborbital de cateva minute, in conditii de imponderabilitate, la bordul SpaceShiptwo.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>