Pages Navigation Menu

Vacanta printre stele- Turismul spatial

Vacanta printre stele- Turismul spatial

Space island Group hotel-orbit-earth-1

Cu siguranta imaginatia noastra a fost antrenata de filme SF, precum „Al cincilea element” in care actiunea se petrece intr-un hotel de lux intergalactic. Desi idea de turism spatial pare sa se potriveasca mai bine cu lumea SF-ului, este mai aproape de realitatea zilelor noastre decat am crede.

Un nou tip de cursa spatiala a inceput, de data aceasta intre companii private care se intrec pentru a construit primul hotel in spatiu.

Space Island Group este o companie dedicata construirii si comercializarii transportului si destinatiilor spatiale pentru cercetare si turism. Proiectele Space Island incorporeaza tehnologie si vehicule dezvoltate de NASA pentru crearea unei infrastructuri de afaceri  la o distanta de 320- 800 km de Pamant. De asemenea, compania va furniza servicii de training, comunicare si platforme de lansare folosite numai pentru traficul spatial comercial.

Pe cand Space Island Group are o stransa colaborare cu NASA, Galactic Suite Limited a atras investitori din mai multe tari si impreuna cu o echipa proprie, dezvolta noi concepte si tehnologii pentru a duce turismul spatial in zona luxului.

Galactic Suite 1

Hotelul proiectat de Galactic Suite urmeaza sa fie construit din trei sectiuni, fiecare cu o dimensiune de 7 metrii cu 3.96 metrii, avand capacitatea de a caza doua persoane. Construirea efectiva a hotelului se va face pe Pamant, iar fiecare camera va fi transportata in cala unei nave si imbinate in spatiu. Deja cei de la Galactic Suite au definit un program si o taxa pentru o vacanta de trei zile printre stele.

Pentru a se pregati de vacanta turistii vor petrece opt saptamani de training in Caraibe, urmat apoi de transportul cu nava privata Galactic Suite pana la hotel. Odata ajunsi la hotel, turistii vor purta costume acoperite cu Velcro (arici) cu ajutorul carora se vor lipi de peretii camerelor.

Galactic Suite 3

Programul de activitati include: observarea a 15 rasarituri pe zi, participarea la experimente stiintifice si excursie cu racheta (se speculeaza ca turistii vor avea ocazia sa faca o excursie pe luna, deoarece Galactic Suite va demara un proiect pe satelitul natural in 2015).Cat va costa trainingul si cazarea la Galactic Suite? O vacanta intre stele va costa 3 milioane de euro.

Galactic Suite 2

In 2007 Galactic Suite a anuntat ca hotelul se va deschide la sfarsitul anului 2012, din pacate predictiile aduse de alti cercetatori cu privire la termenul nerealist de finalizare a proiectului au fost corecte.

Sursa: http://www.galacticsuite.com/

http://www.galacticsuiteprocess.com/news/galactic-suite-space-resort-experience/

http://www.spaceislandgroup.com/home.html

http://science.howstuffworks.com/hotel-orbit-earth1.htm

Sursa foto: http://science.howstuffworks.com/hotel-orbit-earth1.htm

http://www.galacticsuiteprocess.com/news/galactic-suite-space-resort-experience/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>