Pages Navigation Menu

Va ramane Stonehenge un mister?

Va ramane Stonehenge un mister?

Cercetatorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie au initiat un proiect pentru a descoperi noi indicii despre vechimea si originea ansamblului de roci Stonehenge.

Stonehenge-Green

Monumentul antic Stonehenge din sudul Angliei a fost cercetat mult timp de catre oameni de stiinta, arheologi, istorici sau arhitecti, fiecare incercand sa descopere misterul din spatele uriaselor pietre.

De-a lungul anilor, au fost lansate mai multe ipoteze, pornind de la motive religioase sau mitologice, dar niciuna nu a fost pe deplin acceptata.

Cercetatorii de la Universitatea din Birmingham au gasit alte monumente si sanctuare care pot aduce putina lumina in cazul misteriosului Stonehenge. Acestia lucreaza la un proiect in urma caruia spera ca vor raspunde si la intrebarile privind perioada in care ansamblul de pietre a fost construit sau motivele pentru care a fost creat, arata time.com.

Profesorul care a demarat proiectul, Vincent Gaffney, citat de time.com, a afirmat ca monumentele descoperite nu au mai fost cercetate niciodata de arheologi si ca, in urma noilor informatii, oamenii si-ar putea schimba parerea despre Stonehenge.

Complexul arheologic britanic atrage curiosi din toata lumea. Peste 1 milion de oameni vin in fiecare an sa viziteze Stonehenge, potrivit time.com, iar saptamana trecuta Barack Obama, presedintele SUA, a fost unul dintre turisti.

Este posibil ca proiectul sa dezvaluie elemente noi, cum de altfel este probabil ca acesta sa fie doar o campanie pentru a aduce Stonehenge in topul destinatiilor turistice.

Sursa: time.com

Sursa foto: wikipedia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>