Pages Navigation Menu

Unde este produsa berea cu “aromă” de testicule de balenă

Unde este produsa berea cu “aromă” de testicule de balenă

Birrabanner-1000x400

Un sortiment de bere cu “aromă ” de testicule afumate de balenă a fost produs de o mică berărie din Islanda, informează bbc.com.

Sortimentul Hvalur 2, produs de brandul islandez de bere Stedji, va fi comercializat pe o perioadă limită, pentru a marca mijlocul sezonului de iarnă (15 ianuarie – 14 februarie) din Islanda, supranumit Thorri, potrivit site-ului Visir.is.

Testiculele de balene cu înotătoare (Balaenoptera physalus) – care reprezintă o specie ameninţată cu dispariţia – sunt tratate “potrivit unei vechi tradiţii islandeze”, înainte de a fi sărate şi afumate şi, apoi, utilizate în procesul de preparare a noului sortiment de bere.

În 2013, Islanda a reluat pescuitul de balene cu înotătoare, după o suspendare de doi ani. Cea mai mare parte din carnea de balenă este exportată în Japonia.

Brandul Stedji a stârnit critici dure din partea organizaţiilor ecologiste în anul 2014, după ce a produs un tip de bere ce conţinea alte organe de balenă, inclusiv oase şi intestine. Grupul ecologist Whale and Dolphin Conservation a declarat cu acea ocazie că folosirea cărnii de balenă în procesul de fabricare a berii este “imoral şi revoltător”. Acel sortiment de bere a fost temporar interzis de autorităţile islandeze din domeniul sănătăţii publice, dar a putut fi comercializat ulterior în magazinele care vând băuturi alcoolice.

De această dată, toate autorizaţiile au fost obţinute înainte de lansarea noului sortiment de bere, au dezvăluit creatorii acestuia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>