Pages Navigation Menu

Un timbru care marchează aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea SRI, lansat de Romfilatelia

Un timbru care marchează aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea SRI, lansat de Romfilatelia

timbru sri

Romfilatelia va introduce în circulaţie emisiunea aniversară de mărci poştale “Intelligence în slujba democraţiei: 25 de ani, Serviciul Român de Informaţii”, pentru a sărbători un sfert de secol de activitate a acestei instituţii.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Romfilatelia, “timbrul este un promotor de seamă al României în lume, precum şi al tuturor particularităţilor specifice culturii şi conştiinţei naţionale, aspecte ce consolidează identitatea comunităţii româneşti şi ne definesc ca popor”.

De asemenea, Romfilatelia spune că timbrul românesc a fost adesea partenerul unor instituţii importante din sistemul naţional, participând activ atât la marcarea unor aniversări de seamă ale acestor organizaţii, cât şi în calitate de colaborator al celor mai importante campanii de imagine menite să promoveze România.

Timbrul coliţei cu valoarea nominală de 14,50 lei redă pe fundal drapelul tricolor al României, peste care este suprapus codul binar al lumii virtuale, din care se distinge, marcată cu roşu, secvenţa “11001″, traducerea în cod a cifrei “25″, vârsta aniversată de Serviciul Român de Informaţii. Prin perforul rotund al timbrului şi prin alcătuirea grafică, acesta se constituie într-un sigiliu de circulaţie universală, purtând însemnele SRI şi anii de existenţă, 1990 – 2015, mai spune Romfilatelia.

 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: gandul.info

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>