Pages Navigation Menu

Un spital a declarat din greșeală 200 de pacienți MORȚI

Un spital a declarat din greșeală 200 de pacienți MORȚI

10581376_843587665659970_289958515_n

Un spital din Australia a anunțat din greașeală medicii de familie a 200 de pacienți că aceștia au decedat, deși erau în viață și se aflau pe lista persoanelor externate.

Austin Hospital din Melbourne a trimis rapoarte către medicii de familiei ai 200 de persoane prin care i-au informat că pacienții au murit, deși aceștia trăiau. Eroarea a survenit în urma unei schimbări a procedurilor informatice.

Joi, reprezentanții instituției și-au cerut scuze public. Austin Hospital din Melbourne şi-a dat seama de eroare după câteva ore şi a contactat imediat medicii respectivi pentru a-i informa că este o greşeală. Totuși, unul dintre ei a apucat să sune familia unui pacient pentru a-i transmite condoleanţe, potrivit cotidianului Herald Sun. “Problemele legate de informatică nu pot în niciun caz să prejudicieze îngrijirile pe care le primesc pacienţii şi nici încrederea în sistemul de sănătate”, a reacţionat preşedintele Asociaţiei medicilor australieni din statul Victoria, Tony Bartone.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>