Pages Navigation Menu

Un român luptă în războiul ruso-ucrainean pentru supremația Rasei Albe

Un român luptă în războiul ruso-ucrainean pentru supremația Rasei Albe

Conflictul din Ucraina și agresiunea iminentă a Rusiei l-a determinat pe un tânăr din România să se înroleze ca voluntar și să lupte alături de armata ucraineană contra separatiștilor proruși.

53fd9b92682ccf663b8b4567

Închis pentru propaganda neonazistă și acuzat pentru deținerea ilegală de arme, tânărul  se consideră o victimă a sistemului judiciar, fiindcă a suferit de multe ori din cauza convingerilor sale și crede că o dată cu plecarea în Ucraina poate contribui la oprirea înaintării Federației Ruse către vest. Românul nu este străin de câmpul de luptă; în urmă cu câțiva ani, el a făcut parte din Legiunea Străină, unde a avut parte de antrenamente extreme, experiență ce i-a făcut drumul mai simplu către frontul din Ucraina.

După mai multe solicitări trimise către Ministerul de Interne ucrainean și către batalionul AZOV (care susțin în mod deschis supremația asei Albe), dar și după un sever control phihologic, bărbatul a primit acceptul de a lupta contra rușilor. Alături de el, au primit acordul și alți trei camarazi, unul dintre ei având la activ trei misiuni în Afganistan, Irak. De subliniat că niciunul dintre cei care vor merge în războiul ruso-ucrainean nu mai lucrează în prezent în armată.

Tânărul a declarat în nenumărate rânduri că nu-i place războiul, ”dar e ceva necesar uneori”. De asemeneaspune că nu este nebun, în caz contrar se ”ducea de partea rușilor care doresc să intre pestre ucraineni; eu mă duc în defensivă, nu în ofensivă”.

Motivul pentru care a ales să intre într-un război care, aparent, nu este al său constă în prezența pe câmpul de luptă  a neonaziștilor, pentru care contează doar onoarea și fidelitatea față de Rasa Albă. Mai mult, susține că nu se teme de moarte și principiile sale sunt cele împărtășite și de ”Unchiul Adolf”, cum îi place să-l numească, acestea rezumându-se astfel:”nu o să existe pace pe Pământ niciodată până ultimul om nu îl va ucide pe penultimul. Lumea e nebună”.

Psihologul Jeni Chiriac confirmă cele spuse de tânărul dornic de luptă, afirmând că nevoia de schimbare îi determină pe unii indivizi să apeleze la situații extreme. ”Frica de moarte este mai mică decât teama de situațiile în care l-ar putea pune viața de zi cu zi. Suntem în stare să luptăm doar pentru că simțim nevoia de schimbare, doar pentru că găsim un corespondent în acel context,” este de părere aceasta.

Ocupația tânărului neonazist este cea de programator și se consideră un ”om normal”. În ceea ce privește prejudecățile sale, susține că este ”șovin doar cu ungurii” și rasist cu tot ce nu face parte din Rasa Albă, dar îi suportă pe japonezi, pentru că ”au fost în Axă” și consideră că trebuie să ”te faci frate cu dracu’ până treci puntea să-ți vezi de priorități”.  Impunerea democrației sau apărarea rasei albe sunt scopuri nobile, chiar dacă respectivele granițe au puțină legitimitate. Dar, pentru moment, ”rasa albă nu este pândită de nici un pericol real”, conform doctorului în sociologie Andriana Ștefănel.

 ukraine_jan_24_afp_lg

Un sejur la moarte

O dată ce solicitările au fost aprobate și controalele psihologice promovate, voluntarii trebuie să se autofinanțeze, asta însemnând viză, pașaport, asigurare de sănătate, tren.

În primul rând, fiecare străin care dorește să intre pe teritoriul Ucrainei trebuie să demonstreze că dispune de o sumă de cca. 2.000 Euro / lună, respectiv 400 Euro / săptămână (sau echivalentul în orice altă valută) și, în al doilea rând, viza, pașaportul, asigurarea de sănătate, trenul și strictul necesar ar putea ajunge până la suma de 1000 de euro.

Cu toate acestea, tânărul român este dispus să lupte pentru supremația rasei albe pentru că ”s-a săturat de România”, unde susține că nu mai poate face nimic momentan și este dispus să facă orice sacrificiu pentru a-și atinge scopul. Sejurul la moarte pare să fie costisitor, dar atâta timp cât scopul său este nobil … poate că merită.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>