Pages Navigation Menu

Un Revelion cat o vacanta la mare

Un Revelion cat o vacanta la mare

Romanii vor petrece mai putin anul acesta de Revelion si principalul motiv nu este lipsa zilelor de concediu, ci bugetul tot mai restrans.

22237_revelion_budapesta_1_97063200

Vacanta de iarna este adesea planificata cu multa minutiozitate de majoritatea romanilor, insa 2014 s-a dovedit a fi un an mai putin bogat, drept pentru care sejurul de Revelion a scazut de la 6-7 zile la 4-5 zile.

Potrivit Federatiei patronatelor din Turismul Romanesc, cei care isi permiteau o vacanta de o saptamana  la munte in perioada Sarbatorilor de Iarna si-au injumatatit concediul din cauza puterii de cumparare tot mai scazute a romanilor, iar hotelierii au segmentat vacanta de sarbatori in trei tipuri pachete, incercand sa atragă cat mai multi turisti.

“Un tip de oferta include minivacanta de Crăciun, de 3 zile, cu mic dejun, cazare si masa de Craciun, care a costat in medie 300-500 de lei de persoană, un altul presupune o minivacanta de weekend de doua nopti, cu mic dejun inclus, la preturi de 150-300 de lei de persoana, si cel de-al treilea tip de pachet se refera la minivacanta de Revelion, redusa in acest an la 4-5 zile, cu preturi care variază intre 800 de lei si 3.000 de lei de persoana, in functie de complexitatea pachetului, categoria si mai ales renumele hotelului”, a explicat pentru Mediafax vicepresedintele FPTR Dragos Raducan.

Exista si cazuri in care vechii turisti renunta la vacantele de iarna pentru a merge la mare, deoarece un pachet de Revelion la munte costa cat o saptamana pe litotralul romanesc vara.

litoral

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>