Pages Navigation Menu

Un pandantiv cu diamant negru scos la licitaţia de Mărţişor a casei Artmark, in Bucuresti

Un pandantiv cu diamant negru scos la licitaţia de Mărţişor a casei Artmark, in Bucuresti

diamant negru

Un pandantiv din aur alb, ornat cu un diamant negru de 12 carate, şi un ceas de buzunar Girard-Perregaux, cu două capace şi decorat cu rubine, se numără printre obiectele scoase la vânzare pe 24 şi 26 februarie, la licitaţia de Mărţişor a casei Artmark.

Licitaţia de Mărţişor vine în întâmpinarea publicului cu o selecţie de loturi “cu poveste” – totemuri ale acestei primăveri, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Printre bijuteriile Licitaţiei de Mărţişor cu o simbolistică aparte se află broşa-pandantiv din aur, decorată cu micromozaic, având o estimare între 1.200 şi 1.800 de euro. Mozaicul înfăţişat este identic cu unul descoperit în 1737 la vila Hadrian din Tivoli, care, la rândul lui, reconstituia imaginea unui ansamblu decorativ grecesc din Pergam, descris de Pliniu cel Bătrân în a sa “Historia Naturalis”. Tipul acesta de bijuterie reafirmă preţuirea pentru Antichitate a aristocraţiei din epoca victoriană. Pluralitatea expresiilor simbolice ale porumbelului şi ale conurilor de pin din aur definitivează estetic bijuteria şi o transformă într-un talisman, potrivit Artmark.

Un alt obiect de colecţie, prin vechimea sa (secolul al XIX-lea), dar şi prin povestea buzunarelor aristocrate prin care a trecut, este ceasul de buzunar Girard-Perregaux, care este estimat între 1.000 şi 1.400 de euro, în carcasă de aur, cu două capace şi ornat cu rubine.

Expoziţia dedicată acestei licitaţii este deschisă până pe 23 februarie la sediul Artmark. Partea I a licitaţiei va avea loc pe 24 februarie, de la ora 20.00, iar partea a II-a, pe 26 februarie, de la ora 19.30. În ambele seri, licitaţia va avea loc la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>