Pages Navigation Menu

Un nou succes cinematografic: URSUL DE ARGINT

Un nou succes cinematografic: URSUL DE ARGINT

Ursul de Argint a ajuns in Romania! Juriul Festivalului International de Film de la Berlin a decis ca anul acesta trofeul sa fie oferit regizorului Radu Jude pentru cea mai buna regie, pentru lungmetrajul ”Aferim!”.

1_aferim_credit_photo_silviu_ghetie_hi_film_productions_77947100-660x400

Filmul “Aferim!”, pentru care regizorul Radu Jude a castigat Ursul de Argint pentru regie la cea de-a 65-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, va fi lansat pe 6 martie in cinematografele din Romania. De asemenea, pelicula “Aferim!” a fost singurul film romanesc selectat in competitia oficiala a Berlinalei 2015.

Regizorul roman a declarat pentru Mediafax ca Ursul de Argint obtinut la Festivalul Internaţional de la Berlin înseamna o distribuire mai buna a lungmetrajului in Romania si in strainatate, dar si o sansa ca acesta sa fie mult mai vizionat.

performanta-remarcabila-pentru-cinematografia-din-romania-radu-jude-a-cucerit-ursul-de-argint-pentru-cea_5

Criticul de film Irina Margareta Nistor este de parere ca Ursul de Argint pentru regie primit de Radu Jude la Festivalul de la Berlin este “un premiu mai mult decat onorant”, subliniind ca au trecut doar doi ani de la castigarea Ursului de Aur.

Producătorul filmului ”Aferim!” este Ada Solomon, cea care in urma cu doi ani aducea in Romania Ursul de Aur impreuna cu regizorul peliculei ”Pozitia copilului”, Calin Netzer.

Premiul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie i-a mai fost decernata, anul acesta, ex aequo, şi Malgorzatei Szumowska, pentru lungmetrajul “Body”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>