Pages Navigation Menu

Un exemplar din Magna Carta, descoperit în Marea Britanie

Un exemplar din Magna Carta, descoperit în Marea Britanie

Magna_Carta_(British_Library_Cotton_MS_Augustus_II.106)

 O ediţie a documentului istoric englez Magna Carta, datând din perioada anului 1300, care a instituit domnia statului de drept, a fost descoperită în arhivele unui consiliu local din Marea Britanie, fiind evaluată la circa 13,4 milioane de euro, informează theguardian.co.uk.

Găsirea acestei versiuni a documentului istoric care a stabilit principiul statului de drept, în fişierele departamentului de istorie al consiliului districtului Kent, a fost descrisă drept o descoperire istorică foarte importantă.

Documentul era în arhivele păstrate la Maidstone, dar care aparţin oraşului Sandwich.

“Este o descoperire fantastică şi apare în săptămâna în care patru alte versiuni cunoscute ale documentului au fost expuse în Parlamentul britanic”, a declarat profesorul Nicholas Vincent de la University of East Anglia, care a autentificat documentul istoric.

“Aceasta este o veste fantastică pentru Sandwich, care ajunge astfel pe lista scurtă de oraşe şi instituţii care deţin o ediţie din 1300 a Magna Carta”, a spus profesorul britanic.

Potrivit lui Nicholas Vincent, faptul că oraşul Sandwich deţine propriul exemplar din Magna Carta susţine teoria potrivit căreia documentul a fost emis în mai multe exemplare de cât se credea anterioar, către 50 de oraşe importante şi porturi, iar recenta descoperire oferă speranţa că mai multe exemplare vor fi descoperite.

În prezent, la nivel mondial, există doar 24 de exemplare cunoscute ale documentului istoric.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>