Pages Navigation Menu

Un card de credit care i-a aparţinut lui Kurt Cobain va fi scos la licitaţie

Un card de credit care i-a aparţinut lui Kurt Cobain va fi scos la licitaţie

kurt-cobain

Un card de credit care i-a aparţinut lui Kurt Cobain va fi scos la licitaţie, pe internet, alături de o serie de alte obiecte ale unor vedete precum Frank Sinatra şi fotografii rare ale The Beatles, Jim Morrison, Bruce Springsteen, potrivit contactmusic.com.

Licitaţia online, intitulată “Legendary: Memorabilia from Rock Gods & Pop Stars”, are loc pe site-ul Paddle8.com şi se va încheia pe 26 februarie.

Cardul de credit al lui Kurt Cobain este evaluat la circa 9.000 de dolari, iar permisul de conducere, emis în 1944, al lui Frank Sinatra are o valoare estimată de 10.000 de dolari.

Kurt Cobain s-a sinucis la vârsta de 27 de ani, în 1994. Genul său de muzică rock foarte distorsionată, care aborda teme precum alienarea socială, a devenit un simbol al generaţiei X a anilor 1990 şi a dus la apariţia curentului grunge-rock, pornind din Seattle.

Trupa Nirvana, înfiinţată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain şi de basistul Krist Novoselic la sfârşitul anilor 1980, a adus muzica grunge în curentul mainstream, fiind considerată formaţia emblematică a generaţiei X, din anii 1990, cu hituri precum “Smells Like Teen Spirit” and “Come As You Are”.

După sinuciderea lui Kurt Cobain, în 1994, la vârsta de 27 de ani, formaţia s-a destrămat, după ce a lansat trei albume de studio într-o carieră de şapte ani, interval în care Nirvana a vândut 75 de milioane de discuri în toată lumea. Trupa rock Nirvana a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în aprilie 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>