Pages Navigation Menu

Un cameraman BBC face dezvaluiri

Un cameraman BBC face dezvaluiri

un-cameraman-bbc-dezvaluie-documentarele-despre-animale-sunt-trucate-mereu-229781

Documentarele despre animale produse de postul de televiziune britanic BBC sunt “trucate mereu”… cel putin asa afirma Doug Allan, un cameraman experimentat.

In anul 2011, documentarul BBC, “Frozen Planet”, realizat de Sir David Attenborough, a starnit intrebari. Realizatorul documentarului s-a aparat explicand ca filmarea acestui tip de program este pentru el asemanator cu turnarea unui lungmetraj de fictiune. Din acest motiv,  scenele care prezentau nasterile ursilor polari au fost filmate intr-o gradina zoologica din Olanda. Totusi, inaintea de lansarea documentarului postul BBC a fost destul de discret, neoferind prea multe informatii despre regie.

Frozen-Planet-007

Insa Doug Allan a decis sa ofere mai multe informatii despre acest lucru. Astfel ca in timpul Celtenham Literature Festival, acesta si-a lansat cartea: “Freeze Frame: A  Wildlife Cameraman’s Adventures on Ice”.

Potrivit cameraman-ului, aceste practici sunt foarte des intalnite la BBC, mai ales in cazul documentarelor despre animale periculoase si animalelor foarte mici. Allan ia pe de o parte apararea postului BBC afirmand: “Nu puteti face un film despre soareci doar mergand in prerie si observandu-i. Trebuie sa ii introduceti intr-un decor construit, unde acestia sa se simta in mediul lor natural”. Pe de alta parte,  nu este de acord cu faptul ca BBC inseala oamenii ascunzand locul unde a fost filmat documentarul respectiv.

111018frozen-planet0

Sursa: france tv info

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>