Pages Navigation Menu

Un austriac a castigat prima editie a celui mai periculos concurs de Ice Cross Downhill

Un austriac a castigat prima editie a celui mai periculos concurs de Ice Cross Downhill

Scott Croxall (CAN), Luca Dallago (AUT) and Fabian Mels (GER)  - Action

Campionatul Mondial de Ice Cross Downhill a debutat spectaculos anul acesta in Finlanda, unde austriacul Marco Dallago a obtinut prima victorie din cariera. Momente emotionante au existat din belsug, Derek Wedge, campionul en-titre, si Kyle Croxall, detinatorul titlului din 2012, fiind eliminati inca din primele runde de catre cei nou intrati in competitie.

Austriacul Marco Dallago a castigat prima cursa a Campionatului Mondial de Ice Cross Downhill in acest week-end in Finalnda, in fata unei multimi de 6.000 de persoane. Cursa a marcat schimbari in randurile participantilor, campionii din trecut confruntandu-se acum cu noi aspiranti la titlu. Germanul Fabian Mels s-a clasat pe locul doi, iar francezul Pacome Schmitt a obtinut locul trei, acesta fiind si primul loc pe podium din cariera sa. La finala exploziva de la Serena Ski Resort, din vecinatatea orasului Helsinki, Austria a obtinut pentru prima data o victorie la aceasta disciplina.

“Imi place acest traseu, a fost plin de hopuri si de provocari si cred ca am devenit expert pe astfel de trasee dificile,” a spus Dallago, care a avut un start furios pe pista de gheata naturala, cu lungimea de 290 de metri. Dallago a luat parte prima data la campionat anul trecut, fara rezultate spectaculoase, dar antrenamentul serios din timpul verii a avut rezultate pozitive. In finala, a trecut la conducere inca de la inceput, acumuland un avans de trei metri pana la jumatatea pistei. In spatele lui, Mels, Schmitt si canadianul Scott Croxall s-au luptat pentru pozitia secunda. Croxall a cazut la ultimul viraj, lasand locurile doi si trei pentru Mels si Schmitt.

Marco Dallago (AUT), John Fisher (CAN), Daniel Bergeson (USA), Philipp Auerswald (GER) - Action

A fost o seara dezamagitoare pentru primii trei sportivi de anul trecut. Campionul en-titre Derek Wedge si cel din 2012, Kyle Croxall, au fost ambii eliminati in sferturile de finala, in timp ce americanul Cameron Naasz a iesit dupa o semifinala foarte dificila. Seara a provocat emotii mixte tarii gazda. Un numar record de 11 finlandezi au ajuns in finala masculina compusa din 64 de concurenti, dar numai doi au ajuns in runda de 32 si eroii locali, precum Paavo Klintrup, au iesit inca din primele stadii. Novicele Toni Heikkila si-a croit drum pana in semifinale in prima lui cursa, clasandu-se in final pe locul sase.

Michael Johansson (SWE) , Derek Wedge (SUI) - Action

Fotografii: Joerg Mitter, Sebastian Marko, Daniel Grund

Sursa: F64

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>