Pages Navigation Menu

Ultima caricatura ofensatoare pentru teroristii Al-Qaida

Ultima caricatura ofensatoare pentru teroristii Al-Qaida

Cu doar o ora inainte de teribilul atac al teroristilor Al-Qaida, caricaturistii din redactia franceza ”Charlie Hebdo” au publicat,  pe contul de Twitter, un desen care il infatiseaza pe Al Baghdadi.

charlie-hebdo-ironise-sur-mohamed-merah

Anul 2015 a inceput cu stangul pentru presa din intreaga lume. Zece jurnalisti au fost ucisi la Paris, dupa ce de-a lungul timpului materialele de satira pe care le produceau  au deranjat lumea musulmana.

La ora 12.28, redactia Charlie Hebdo publica, pe contul de Twitter, un desen care il infatiseaza pe Al Baghdadi, liderul gruparii Statului Islamic, peste care apare textul: “Urari si lui Al Bghdadi”. In caricatura, acesta vorbeste la un microfon si spune “Si mai ales sanatate!”. Textul care insoteste imaginea este “Cele mai bune urari, apropo”.

SONY DSC

La putin timp dupa masacrul care a durat doar cinci munute, presedintele Francois Hollande a sosit la fata locului, unde a declarat ca se vor lua toate masurile necesare pentru ca astfel de atentate sa fie evitate pe viitor.

“Autorii acestor atacuri vor fi anchetati. Franta este in stare de soc. Este un atac terorist, nu exista nicio indoiala. Vom reactiona cu fermitate, insa cu grija pentru unitatea nationala. Suntem intr-un moment dificil, alte atentate trebuie evitate”, a spus Hollande.

Presedntele Frantei a mai postat pe contul sau de Twitter un mesaj prin care isi exprima sustinerea pentru libertatea presei, in ciuda actului barbat ce a avut loc in redactia ”Charlie Hebdo”.

“Niciun act barbar nu va stinge libertatea presei. Suntem o tara unita care va sti sa reactioneze”, a scris presedintele Francois Hollande.

francois hollande twitter

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>