Pages Navigation Menu

Tururi virtuale la Muzeul National de Arta al Romaniei

Tururi virtuale la Muzeul National de Arta al Romaniei

mnar

Galeriile permanente ale Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) din Bucuresti, vor putea fi vizitate virtual, cel mai probabil incepand cu luna februarie. 

            Fiecare sala din galeriile permanente si din muzeele satelit, Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Zambaccian sau Muzeul Theodor Pallady, vor putea fi vazute virtual si cu detalii pe anumite lucrari. Tururile virtuale vor fi incarcate pe site-ul muzeului si vor putea fi accesate de orice persoana interesata.   

Muzeul National de Arta al Romaniei are trei galerii de arta, dar si o istorie regala. Galeria de Arta Europeana, Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romanesca Moderna insumeaza opere expuse intr-o maniera atractiva si moderna. 

Cladirea in care se afla Muzeul National de Arta al Romaniei are o istorie cu totul aparte. In 1837, domnitorul Alexandru Ghica a transformat in palat de ceremonie casa construita in 1820 de Dinicu Golescu pe Podul Mogosoaiei, pe locul ocupat acum de aripa de sud a cladirii muzeului. In 1948, prin hotararea Consiliului de Ministri, Palatul Regal din Calea Victorie, cu exceptia salilor de receptie, trece in administrarea si folosinta Ministerului Artelor si Informatiilor, in perspectiva deschiderii unui muzeu national de arta. In 1950 este inaugurata prima galerie a muzeului, cea de arta nationala, iar in anii urmatori au fost inaugurate succesiv Galeria de Arta Universala si cea de Arta Veche Romaneasca. 

Muzeul a functionat neintrerupt pana in 1989. In timpul evenimentelor din decembrie, cladirea a fost distrusa in proportie de 80%, iar peste 1000 de obiecte de arta fiind degradate sau distruse. In 1990, printr-o hotarare de guvern, intreaga cladire a fostului Palat Regal este atribuita Muzeului National de Arta al Romaniei.

 

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: rfi.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>