Pages Navigation Menu

Tu ce parola vei folosi in viitor?

Tu ce parola vei folosi in viitor?

nymi2
Daca cineva va spune ca vrea sa va fure inima, aveti grija pentru ca s-ar putea sa va fure cheia de acces pentru lucrurile ce doriti sa ramana secrete. Este vorba de Nymi, bratara care va inlocui vechile parolele folosind un sistem de recunoastere a batailor inimii.
Orice cardiolog stie ca bataile inimii unei persoane sunt unice. Cercetatori din intreaga lume au incercat sa foloseasca aceasta informatie pentru a o transforma intr-un lucru util. Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea Toronto a reusit. Cercetatorii au brevetat un sistem care masoara in mod constant tiparul batailor inimii unei persoane, confirma ca acesta corespunde cu tiparul corespunzator utilizatorului inregistrat si ii permite astfel accesul la fisiere intr-un mod mult mai rapid decat amintirea unei parole. Bratara Nymi ar putea fi folosita de proprietar in loc de parola pentru a avea acces la computerul lui, ar putea activa un automobil, ar putea inlocui cheile de la casa, sau chiar PIN-ul unui card bancar.
Daca va temeti ca nu veti fi recunoscut dupa ce realizati o activitate fizica intensa, unul din cercetatori va linisteste: un puls ridicat nu schimba forma ECG-ului, ci doar frecventa sa. De asemenea, ECG-urile sunt foarte greu de clonat, ceea ce face ca bratara Nymi sa fie una cu un grad mare de siguranta.

nymi1
Compania Bionym se ocupa cu promovarea produsului, acesta urmand sa apara anul viitor. Deci in scurt timp am putea sa evitam memorarea mai multor parole diferite prin cumpararea bratarei Nymi, care cu fiecare bataie a inimii, ne permite accesul la proprile lucruri!
Sursa: www.gizmag.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>