Pages Navigation Menu

Trupa Queen şi-a lansat propriul brand de bere

Trupa Queen şi-a lansat propriul brand de bere

bohemian_lager_banner_800x399_600

Trupa britanică Queen şi-a lansat propriul brand de bere, Queen Bohemian Lager, pentru a marca împlinirea a patru decenii de la lansarea cântecului “Bohemian Rhapsody”, informează contactmusic.com.

Legendarul grup britanic s-a asociat cu compania RnR Brew Ltd. – cu care a colaborat şi în trecut pentru a lansa brandul Killer Queen Vodka – pentru a produce un brand de bere, Queen Bohemian Lager, al cărui nume reprezintă un omagiu adus cântecului “Bohemian Rhapsody”, compus de Freddie Mercury pentru albumul “A Night at the Opera” din 1975.

Logoul trupei britanice, o coroană regală, va apărea şi pe logoul oficial al noului brand de bere şi a fost creat de Freddie Mercury în perioada în care artistul era student la Ealing Art College din Londra, unde a obţinut o diplomă în arte şi design grafic.

Berea Queen Bohemian Lager este fabricată şi îmbuteliată în Boemia, o provincie din Republica Cehă care a făcut parte din fostul Imperiu Austro-Ungar, ai cărei locuitori sunt vorbitori de limbă germană. În aceeaşi provincie a fost creată şi celebra bere Pilsner în 1551.

Reţeta de preparare are la bază o bere care există deja pe piaţă – Bohemian Czech Pilsner.

tjbohemianlagerfront

Berea Queen Bohemian Lager a preluat calităţile unice ale brandului Pilsner, pe care le-a combinat cu o serie de ingrediente speciale, aprobate de membrii trupei Queen, şi a devenit un nou tip de bere blondă, uşor aromată, cu un IBU (scală de măsurare a gustului amar) de 33 şi o concentraţie de alcool de 4,7%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>