Pages Navigation Menu

Trucuri pentru a adormi mai repede

Trucuri pentru a adormi mai repede

k-bigpic

Aveti probleme cu somnul? Simtiti uneori ca somnul dumneavoastra nu este deloc odihnitor? Adormiti greu si va treziti cu dificultate? Pentru a va face somnul cat mai placut ne-am gandit sa va prezentam in acest articol cateva trucuri pentru a adormi mai repede.

Incercati sa nu duceti o viata sedentara. Daca duceti o viata sedentara corpul dumneavoastra este “odihnit”. Astfel incat acesta nu va avea nevoie de odihna. De aceea va recomandam sa va obositi corpul cu exercitii fizice. Dupa exercitiile fizice veti fi asa de obosit(a) astfel incat veti adormi imediat. Nu trebuie neaparat sa mergeti la sala. Este de ajuns sa faceti o plimbare prin parc sau sa mergeti sa alergati.

Putina racoare nu face rau la somn, ba din contra. Inainte de culcare se recomanda sa iesiti putin afara sa va aerisiti. Aerul racoros de afara va va linisti. Apoi cand veti intra inauntru caldura molesitoare va va ajuta sa adormiti si mai repede.

Creati-va un ritual inainte de culcare. Este foarte important ca inainte de culcare sa aveti parte de un tabiet relaxant. De exemplu: sa faceti o baie lunga sau sa cititi ceva placut la lumina unei veioze. Se recomanda aerisirea dormitorului, iar temperatura ambientala sa fie de aproximativ 20◦C.

Nu folositi telefonul pe post de ceas desteptator. Nu se recomanda sa tineti telefonul foarte aproape de dumneavoastra. Daca tineti telefonul aproape aveti tendinta sa il folositi atunci cand nu reusiti sa adormiti.

506b3bd2d9127e30de0019b2._w.540_s.fit_

 

Sursa: business insider & sfatul parintilor.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>