Pages Navigation Menu

Trotuarul rulant care leaga Gara de Nord de Pasajul Basarab

Trotuarul rulant care leaga Gara de Nord de Pasajul Basarab

26642_640

Distanta de la Gara de Nord spre Gara Basarab si statiile intermodale va putea fi parcursa utilizand trotuarul rulant. Acesta a fost inaugurat pe 3 noiembrie 2013, investitia ridicandu-se la 11 milioane de lei.

Proiectul a presupus crearea a sase trotuare rulante – cate trei pentru fiecare sens, cu lungimea de 80 de metri fiecare- care sa se deplaseze cu 0,5 metri pe secunda.

Trotuarul rulant este acoperit si conform Primariei Capitalei, are o capacitate de 6.000 de persoane pe ora/sens, fiind totodata dotat cu senzori de viteza si pasageri.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a accentuat faptul ca aceasta investitie este „gama completa de civilizatie” intr-un nod intermodal de tipul celui de la Pasajul Basarab, in care calatorii pot folosi orice mijloc de transport din zona.

“Chiar daca nu vor traversa 6.000 de oameni, vor traversa 5.999 si daca or avea si papornite si mamaitele, si batranii care merg spre gara, tinerii nu vor avea, vor merge ei mai repede decat trotuarul rulant (…), eu stiu ca este gama completa de civilizatie intr-un nod ca asta, intermodal”, a declarat edilul.

 

Sursa: wall-street.ro

Sursa foto: wall-street.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>