Pages Navigation Menu

Trei filme românești la CANNES

Trei filme românești la CANNES

Regizorii români Cristi Puiu și Cristian Mungiu vor intra în cursa pentru prestigiosul trofeu Palme d’Or.

Festivalul de Film de la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes

În istoria de șapte decenii a Festivalului de Film de la Cannes, este pentru prima oară când în competiţia principală au fost selecţionate două filme româneşti.

Două lungmetraje româneşti, „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Bacalaureat” de Cristian Mungiu, au fost selecţionate în competiţia principală a Festivalului de la Cannes, luptându-se astfel pentru trofeul Palme d’Or.

Totodată, filmul „Câini”, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică, va avea premiera mondială în secţiunea competiţională „Un Certain Regard” a Festivalului de pe Croazetă.

Toate cele trei lungmetraje amintite au fost sprijinite financiar de către Centrul Naţional al Cinematografiei.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai, potrivit site-ului oficial al festivalului. Juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat în 2016 de regizorul, scenaristul şi producătorul australian George Miller.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>