Pages Navigation Menu

Trei absolventi celebri ai Red Bull Music Academy prezenti pe Yeezus, ultimul album semnat Kanye West

Trei absolventi celebri ai Red Bull Music Academy prezenti pe Yeezus, ultimul album semnat Kanye West

yeezus-new-cover-800x700-550x481

Yeezus, cel mai controversat si radical album al superbrandului muzical Kanye West lansat pe 18 iunie, a  beneficiat de inputul a zeci de producatori si artisti, printre care si trei alumni ai Red Bull Music Academy: Hudson Mohawke, LUNICE si Evian Christ.

Pentru acest al saselea album Kanye West nu a ales reteta simpla a cooptarii unor producatori recunoscuti ca si creatori de hituri, ci a decis sa colaboreze cu nume care sunt cunoscute pentru spiritul inovator si capacitatea de a rescrie regulile muzicii. Acesta este motivul pentru care tineri producatori ca Hudson Mohawke, LUNICE si Evian Christ, toti trei absolventi ai Red Bull Music Academy, sunt prezenti in realizarea pieselor albumului, alaturi de nume mai grele ca Daft Punk, uniti toti de acelasi numitor comun al depasirii limitelor si granitelor proprii unor genuri muzicale.

Cele zece piese ale albumului evolueaza intre electro, industrial, acid house cu inflexiuni soul si R&B, integrand cele mai neaspteptate surse de sampling care dau o savoare aparte a pieselor. Pasajele preluate de Kanye West merg de la piese semnate de Nina Simone si Marlyn Manson pana la trupe vechi de rock progresiv maghiar ca Omega, trecand prin Snoop Dogg si Beenie Man. De la TNGHT, proiectul duo al acelorasi Hudson Mohawke si LUNICE, Kanye West a samplat beatul din piesa “R U Ready” (youtube link) pentru “Blood on the Leaves” (youtube link).

Puteti asculta un mixtape cu toate sursele de sampling folosite pe Yeezus urmand acest link: http://snd.sc/13QCjM8, iar materialul complet poate fi descarcat pe acest link: http://www.sharebeast.com/js41qwklg4b9.

Lista neoficiala completa a creditelor pentru fiecare piesa poate fi consultata aici: http://www.fakeshoredrive.com/2013/06/kanye-west-yeezus-full-production-credits.html/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>