Pages Navigation Menu

Traditii italiene la Bucuresti

Traditii italiene la Bucuresti

Gruppo Tarantella 1

Intre 12-18 septembrie in Parcul Herastrau, Bucuresti are loc FestItalia, un eveniment organizat de Institutul Italian de Cultura din Bucuresti. Evenimentul cuprinde momente pentru toata lumea: concerte, circ, moda si alte reprezentatii care sa prezinte traditiile si sarbatorile  italiene. Evenimentul are artisti cunoscuti, dar si artisti anonimi.

In prima seara la ora 20:30 are loc un concert folk sustinut de formatia Terrasonora. Formatia Terrasonora canta muzica din regiunea Campania in stil modern. Melodiile sunt inspirate din viata cantaretilor si din locurile natale. Pe 13 septembrie de la ora 18:30 un grup de elevi de la liceul ,,Dante Alighieri” vor pune in scena un moment artistic, iar Asociatia italienilor din Romania vor face un moment de muzica si dansuri traditionale italienesti. Asociatia italienilor din Romania Ro.As.It promoveaza minoritatatea etnica italiana din Romania.

Asociatia Parada din Romania va face scamatorii, spectacole de mimi, acrobatie si teatru de strada. Tinerii din Asociatie sunt cunoscuti in Italia pentru reprezentatiile lor. Reprezentatiile vor avea loc pe 14 septembrie la ora 17:00. La ora 20:30 va avea loc un concert sustinut de formatia Gruppo Musicale Artegiovane. Spectacolul sustinut de formatie este sub numele ,,Europa, trecut, prezent si viitor”.

Fundatia Parada Romania impreuna cu Parada Italia vor sustine numere de circ pe data de 15 septembrie. Spectacolul este si pentru cei mici si pentru cei mari. Fundatiile folosesc circul ca limbaj de reintegrare pentru copiii strazii din Bucuresti. Pianistul Alfredo Tisocco si alti artisti anonimi vor fi prezenti si vor impresiona prin spectacole improvizate. Solista Mila, interpreta cunoscuta in Italia si la instrumente muzicieni romani si italieni vor impresiona publicul prin melodiile traditionale italiene cantate in versiune bossanova si swing. Concertul va avea loc pe 16 septembrie.

Jurnalista Roxana Iliescu va prezenta seara modei italiene. Muzeul Fundatiei Sartirana din Pavia va aduce la Bucuresti creatii de moda din anii 50 pana in zilele noastre. Creatiile sunt ale marilor designeri italieni. Totul pe 17 septembrie la ora 20:00 si va fi sub titlul de ,,60 de ani de istorie a modei italiene sub clar de luna”.

Marco Finotto, o voce care poate interpreta de la opera, opereta, muzica usoara din anii 30 pana in zilele noastre va incheia festivalul FestItalia. Interpretul poate canta la mai multe instrumente si vocea sublima impresioneaza prin amplitudine si bun gust.

 

Sursa: Metropotam.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>