Pages Navigation Menu

Tradiții de respectat la Ierusalim

Tradiții de respectat la Ierusalim

La Ierusalim aproape toate restaurantele respectă regulile cușer, reguli alimentare inspirate din Tora, unde carnea și laptele nu se amestecă niciodată. De asemenea, nici anumite cărnuri și crustacee nu sunt permise.

Tradiții de respectat la Ierusalim

Tradiții de respectat la Ierusalim

De vineri de la asfințit până sâmbătă noapte se sărbătorește sabatul, ziua de odihnă (și ziua în care se lipsește de la serviciu), care începe prin a aprinde o lumânare. Astfel, în zona evreiască veți găsi totul închis, serviciul de transport public e oprit, iar în hotelurile internaționale calculatoarele și ascensoarele nu funcționează (ascensoarele sunt programate să urce și să coboare automat).

În cele mai luxoase hoteluri, evreii credincioși sărbătoresc vineri seara, după rugăciunea din sinagogă, cu o cină tradițională în familie, un eveniment la care, dacă vă veți afla în vizită, merită să asistați.

Femeile sunt extrem de aranjate și învăluite în mister, însă nu vă lăsați înșelați de coafuri; evreii ortodocși nu le permit femeilor să-și descopere capul, astfel că acestea poartă peruci.

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>