Pages Navigation Menu

Topul celor mai frumosi munti din lume

Topul celor mai frumosi munti din lume

Pamantul este presarat cu munti spectaculosi – unii mai cunoscuti, altii mai obscuri, dar care ne pot oferi o priveliste de neuitat.

In acest articol dorim sa va prezentam cei mai frumosi munti din lume. Asadar, haideti sa pornim intr-o calatorie din America de Sud pana in America de Nord, Europa si Asia, pentru a putea descoperi mai bine acesti munti.

cerro-torre-alpinismonline.com_

Cerro Torre se intind intre Argentina si Chile, in regiunea Patagonia. Jon Krakauer, scriitor si alpinist american, a descris in cartea “Into Thin Air” experienta pe care a avut-o cand a cucerit acest varf. Acesta spunea: “M-am catarat pe un pisc infricosator de granit inalt de o mila ce purta numele Cerro Torre”. Cerro Torre a fost cucerit pentru prima data in 1974 de catre italienii Daniele Chiappa, Mario Conti, Casimiro Ferrari si Pino Negri.

Alaska Mt Mck

Denali (“Inaltul” in limba amerindiana Koyukon) sau Muntele McKinley se afla in statul american Alaska.  Este considerat cel mai inalt varf din America de Nord. Are o inaltime de 6194 de metri. Denali este muntele cu cea mai mare distanta intre baza si varf din lume. Distanta este de 5500 de metri.  In salbaticia din jurul acestui munte american se gasesc ghetari, tundra si paduri de conifere.  Fauna este variata, cuprinzand 39 de mamifere. Aici este patria ursilor grizzly, a vulpilor argintii, a elanului nord-american, a caribului si a berbecului Dall.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Matterhorn este un pisc superb din Alpii Elvetieni. Are forma unei piramide abrupte si inclinate, al carei perete oriental este aproape vertical, si care se ridica la o altitudine de circa 1000 de metri deasupra ghetarilor. Jurnalistul revistei “National Geographic”, Andrew Evans, descrie experienta pe care a avut-o atunci cand a zarit prima data acest varf. Acesta spunea: “…era acolo – cel mai real munte pe care l-am vazut vreodata, glorios si ce merita toate suvenirurile din lume”.

ama dablam

Ama Dablam este un pisc situat in Muntii Himalaya. Nu se gaseste in topul celor mai inalte varfuri din lume insa compenseaza prin frumusetea sa. Majoritatea muntilor se inalta treptat, insa Ama Dablam se inalta brusc spre cer, solicitand atentia totala a privitorului.

 

Sursa: Wild Junket Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>