Pages Navigation Menu

TOP: Cei mai bogați oameni ai anului 2014

TOP: Cei mai bogați oameni ai anului 2014

Averile celor 1.645 miliardari ai lumii au atins în anul 2014 nivelul de 6,4 trilioane de dolari (de la 5,4 trilioane în 2013). Pe lista celor mai bogați oameni au mai apărut 268 noi miliardari, dintre care 42 sunt femei.

Sursa foto: http://www.savingadvice.com

Sursa foto: http://www.savingadvice.com

 În 2014,  numărul total al femeilor din lista bogaților lumii a ajuns la nu mai puțin de 172, iar pentru a face parte din râvnitul top, ai nevoie de doar 31 de miliarde de dolari, miza crescând de la un an la altul, potrivit forbes.ro.

 Bill Gates a acupat din nou, în 2014, după o pauză de patru ani, prima poziție în top, recăpătându-și titlul de ,,Cel mai bogat om din lume”, în defavoarea magnatului mexican al telecomunicațiilor, Carlos Slim Helu.  Averea lui Gates, care a fost, de 15 ori în ultimii 20 de ani, ,,Cel mai bogat om din lume” , a crescut anul trecut cu 9 miliarde de dolari.

Poziția a doua în top este ocupată de Carlos Slim Helu, el bucurându-se în ultimii patru ani de distincția de cel mai bogat om din lume.

Pe locul al treilea  se află Amancio Ortega, proprietarul conglomeratului spaniol Inditex (cunoscut ca owner al Zara), în timp ce Warren Buffett cade încă o dată pe locul al patrulea.

Magnatul american al jocurilor de noroc, Sheldon Adelson, și-a mărit averea cu 11,5 miliarde de dolari în ultimul an, reușind o reintrare spectaculoasă în TOP 10, după o absență de opt ani.

Marele câștigător din acest an a fost Mark Zuckerberg de la Facebook, a cărui avere a urcat de la 15,2 miliarde de dolari la 28,5 miliarde, grație creșterii valorii acțiunilor companiei din social media, ocupând astfel locul șase.

Sheryl Sandberg a intrat în top grație evoluției spectaculoase la bursă a acțiunilor Facebook, la fel ca vicepreședintele companiei, Jeff Rothschild.

Statele Unite ale Americii se află din nou pe primul loc, cu 492 de miliardari, pe locul doi situându-se China, cu 152, urmată de Rusia, cu 111. Țări precum  Algeria, Lituania, Tanzania, Uganda și Nigeria se află, după ani de așteptare, în TOPUL 500 al celor mai bogați oameni din lume, averi neașteptate răsărind în țările în curs de dezvoltare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>