Pages Navigation Menu

Top 50: cele mai chinuitoare perechi de pantofi din toate timpurile (partea a III-a)

Top 50: cele mai chinuitoare perechi de pantofi din toate timpurile (partea a III-a)

Incheiem pleiada  pantofilor care au starnit curiozitati, au creeat controverse si au testat rezistenta modelelor, dar si a iubitoarelor de tocuri excentrice.

 34

34. Infricosatoarele tocuri calculate retroactiv de  Leanie Van Der Vyver si René Van Den Berg

Aceste modele de incaltamine, considerate animalice, au devenit virale anul trecut prin intermediul unui videoclip, unde un model plin de gratie adopta postura unei berze.  „Am vrut sa vad unde se termina partea sexi si incepe  grotesc”, a declarat Van Der Vyver, tulburata de judecata unor oameni care sunt dispusi sa-si mutileze corpul in cautarea perfectiunii.

A model presents a creation by Belgian d

35. Toamna 2009, Nina Ricci

Designerul Olivier Theyskens a creeat aceste cizme pentru Nina Ricci in toamna anului 2009, creatie pentru care s-a folosit o talpa extinsa, iar platforma este de 11 inch.

Lady Gaga Sighting in Paris - March 2, 2011

36. Primavara 2012, Thierry Mugler

Gaga a prezentat cizmele lui Mugler in cadrul Saptamanii Modei de la Paris, fara a cadea de pe scena. Platformele imense si tocul inexistent reprezinta o adevarata forma de tortura pentru necunoscatori, dar Lady Gaga nu este  la prima aparitie.

37

37. Masaya Kushino

Numit `calul vantului` in Tibet, Kushina s-a inspirat din creaturile mitologice pentru a da o forma acestor platforme cu o coada ca de cal, dar din par de om. Degetele de la picioare sunt ultra-ridicate, iar  o miscare gresita poate duce usor purtatoarea acestui model catre un cabinet de ortopedie.

38

38. Finsk

Acest pantof straniu creeaza iluzia unei glezne care pluteste deasupra propriei reflexii.  In realitate, calcaiul este suspendat deasupra unei platforme din lemn. Compozitia sa viziuala inclina frumos piciorul inainte, in detrimentul, desigur, al calcaiului.

39

39. Crocodilii periculosi, Kronier 

Jochen Kronier a inlaturat toate obstacolele pentru a celebra cea de-a 20-a aniversare de cand creeaza „cizme nebune cu platforma”. Pielea de crocodil tine piciorul la un unghi infam, iar calcaiul este sustinut de un metal. Platforma adaugata acestor combinatii ii da ghetei un aspect diabolic si arata precum o joaca de copil.

40

40. Safa Sahin, Colectia de Toamna 2013, Stalactite

Provocand legile  gravitatiei in multe moduri,  acest obiect cu forma de picior ar functiona mult mai bine daca ar atarna, decat daca ar merge. Pantoful tanarului designer turc  este o inovatie in lumea modei, insa contactul dintre sol si platforma se arata a fi neuniforma, ceea ce-i face de nepurtat.

41

41. Pantofii chinuitori

Privita ca o meditatie abstracta, pantofii au primit critici din partea specialistilor, care au spus ca nu pot fi considerati o arta. Tocul de noua inch, curelele duble de peste glezna si inaltimea prohibitiva fac imposibil mersul.

42

42. Pantofi Festish (1780)

Daca voiati sa aflati care sunt stramosii pantofilor stilettio, iata-i! Din matase subtire si piele de ied, pantofii Fetish lipseste piciorul de orice fel de echilibru. In secolul al XVIII-lea, acesti pantofi erau purtati inainte de orele de somn.

 43

43. F. Pinet, 1958

Lipsa platformei  in partea inferioara a piciorului pune o anumita presiune pe degete.  Pinet a ales ca material pentru pantofi pielea de caprioara.

44

44. Walter Steiger, 2010

Tocul convex le da acestor pantofi un stil super-drept. Unghiurile pantofului din partea de sus a piciorului trag calcaiul, ceea ce inseamna o tortura pentru cea care ii va incalta.

45

45. Eelko Moorer Made By Red Shoes

Moorer a creeat pentru René Van Den Berg o pereche de pantofi rosii personalizati, acestia fiind punctul de `ridicare` a expozitiei din anul 2013, datorita inaltimii perturbatoare.

46

46. Lauren Tennenbaum

Tennenbaum si-a scos artileria grea. Fascinand prin opulenta si grotesc, tanarul artist a imbinat mai multe tipuri de piele prin care a `impletit` tinte pentru a-i da un aspect salbatic.

47

47. Enikő Tóth-Kern, Colectia “2025”

Designur ungur si-a imaginat pantofii viitorului si acesta crede ca in urmatorii 10 ani incaltamintea va ajunge la un nivel extrem de avansat, astfel incat vom fi obligati sa mergem pe `cuie`.

48

48. Peter Popps

Aceste creaturi au fost gandite de artist ca un alt mod de a face sport. Cate calorii vom arde incaltand o astfel de cizma, ramane de vazut.

49

49. Joyce Verhagen, 2011

50

50. Omar Perez , Platforme `Like a Virgin`

 

Sursa foto: nymag.com

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>