Pages Navigation Menu

TOP 5 – Obiective si atractii turistice in Ucraina

TOP 5 – Obiective si atractii turistice in Ucraina

Ucraina este o tara diversificata din punct de vedere geografic, cu numeroase campii, dealuri, munti (Muntii Carpati), retea hidrografica bogata si deschidere catre Marea Neagra.

Ucraina se afla pe locul 14 in ceea ce priveste cea mai vizitata tara din lume. Tara este vizitata anual de 15 milioane de turisti. Ucraina ofera vizitatorilor numeroase si variate atractii turistice. Newsup.ro isi propune astfel ca in acest articol sa treaca in revista top 5 cele mai interesante obiective si atractii turistice din Ucraina.

Castelul-Cuibul-Randunicii-din-Yalta

1.Castelul Cuibul Randunicii din Yalta – castel feudal in miniatura, situat langa Yalta, in peninsula Crimeea. Castelul a fost construit intre anii 1911-1912, deasupra culmii Aurora. Aici s-au filmat scene din filme rusesti dar si productii hollywoodiene.

Mina-Sare-Soledar-Donetsk

2. Mina de Sare Soledar din Donetsk include peste 130 kilometri de mine de sare de camp. Atractia turistica este impresionanta, deoarece minerii care lucrau aici au infrumusetat-o. Minei i s-au adaugat sculpturi din sare, imagini si pesteri. De-a lungul galeriilor se mai pot vedea copaci si pereti sculptati. Pretul biletului de intrare pentru 1 adult este de 5 euro (echivalentul a circa 50 de grivne ucrainiene).

calle-volodimirska-centro

3. Piata Principala din Cernauti -  cea mai mare din orasul ucrainean Cernauti. Se gaseste in centrul nou al orasului, aici fiind amplasate cele mai importante monumente istorice. Printre ele putem mentiona: Primaria orasului (construit in 1852) si Banca de Economii (in prezent Muzeul de Arta din Cernauti).

4. Strada Volodimirska – artera din Kiev, care trebuie neaparat vizitata atunci cand va propuneti sa vedeti capitala ucraineana. Aceasta pleaca din Piata Catedralei Sfanta Sofia si se continua in directia Portii Aurite. Poarta aurita este o fortificatie cladita in secolul al XI-lea. Strada Volodimirska este inima centrului istoric.

casa-cu-himere-Kiev

5. Casa cu himere din Kiev este cunoscuta de localnicii orasului si sub numele de Casa Gorodetsky, dupa numele arhitectului Vladislav Gorodetsky. Turistii care vor sa o viziteze o pot face daca ajung in cartierul Lypky. Pana in 2010 a fost folosit ca resedinta prezidentiala sau pentru organizarea ceremoniilor oficiale din Ucraina.

 

Sursa: infotour

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>