Pages Navigation Menu

TOP 5: Lucruri stranii pe care s-ar putea să nu le știi

TOP 5: Lucruri stranii pe care s-ar putea să nu le știi

Deși studiază de milenii planeta, omul tot nu a reușit să afle toate secretele Universului în care trăiește. Revistele de specialitate au scos recent la iveală  o serie de lucruri bizare despre lumea în care trăim.

lucruri bizare

1. Îmbătrâniţi mai mult când sunteţi la etajul superior al unei clădiri decât atunci când locuiți la parter. Acesta este un efect al teoriei gravitaţiei a lui Einstein, care prezice că timpul curge mai încet în condiţii de gravitaţie puternică. La parterul unei clădiri, vă aflaţi mai aproape de Terra, astfel că gravitaţia este ceva mai puternică, iar timpul curge mai încet.

2. Oamenii de știință susțin că un porc înfometat timp de câteva zile va consuma carne umană.

 3. J.J. Thomson a primit premiul Nobel pentru că a demonstrat că un electron este o particulă, iar fiul lui, George Paget Thomson, a primit același premiu pentru că a demonstrat că nu este. Elementele de bază ale materiei – atomii, electronii şi aşa mai departe – au o bizară natură duală, comportându-se simultan precum nişte „bile de miliard” minuscule şi totodată ca nişte unde. Adevărul este că nu sunt nici particule, nici unde, dar ceva pentru care nu avem un cuvânt în vocabular şi pentru care nu avem o analogie în viaţa noastră de zi cu zi.

4. Au existat studii care au arătat că după ce o persoană este decapitată creierul rămâne conştient de ceea ce se întâmplă în jur timp de câteva secunde.

5. Creierele consumă atât de multă energie, încât majoritatea organismelor de pe Terra se descurcă fără ele. Cea mai bună ilustrare a acestui lucru vine de la tunicieri, animale care înoată prin ocean căutând o piatră de care să se agaţe şi care să-i devină casă. Atunci când găseşte o rocă, nu mai are nevoie de creier, aşa că şi-l mănâncă!

Surse Science Museum, Curiosity și What a Wonderful World

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>