Pages Navigation Menu

Top 5 lacuri neobisnuite din lume

Top 5 lacuri neobisnuite din lume

Lacul-hillier

  • Lacul Hillier- Lacul Roz

Pe Middle Island, din Australia, se gaseste unul dintre cele cateva lacuri roz de pe Glob.  In cazul altor lacuri care sunt tot roz, concentratia foarte mare de sare da culoarea gumei de mestecat, insa in cazul lacului Hillier cauza exacta nu a fost inca determinata.  Se speculeaza ca aceasta culoare ar fi produsa de bacteriile halofilice de culoare rosie, care s-au fixat in crustele de sare, insa numarul lor fiind foarte mare, apa a ajuns sa para roz. Totusi, in urma analizelor facute, s-a constatat inexistenta algelor in apa.

O alta teorie care poate explica rozul este aceea ca sarea din jurul lacului reflecta lumina solara, dand nastere unei iluzii optice.

Unii specialisti afirma ca una dintre cele mai posibile cauze ar putea fi reprezentata de lipsa oxigenului si in alcelasi timp de o cantitate mare de sulf. Afirmatia se bazeaza pe un alt caz, la fel de enigmatic. Un alt lac, Green Lake din nordul New Yorkului, ascunde in adancuri aceeasi apa roz.

media_national_geographic_foto05

  • Lacul meduzelor

Lacul meduzelor este situat pe o insula nelocuita Eli Malk, ce se afla pe teritoriul Republicii Palau, un arhipelag din Oceanul Pacific.

In trecut, acum aproximativ 12.000 de ani, meduzele au ramas captive intr-un bazin natural de pe insula, in momentul in care oceanul s-a retras. Aceste creaturi minunate supravietuiesc datorita unei relatii simbiotice cu algele care traiesc in interiorul lor, in urmatorul mod: noaptea meduzele coboara in adancimea lacului, unde ajuta algele sa se hraneasca cu nutrienti, iar in timpul zilei meduzele revin la suprafata, astfel incat ajuta algele sa converteasca energia solara prin fotosinteza intr-un zahar hranitor pentru gingasele meduze.

Lacul meduzelor este protejat de “natura”, oamenii  neavand posibilitatea sa practice scuba-diving, deoarece la 15 m adancime se gaseste hidrogenul sulfurat, care este extreme de toxic pentru oameni. 

pitch_535468b717

  • Lacul Pitch-  Lacul de asfalt 

Suna ciudat, nu ? Ciudat sau nu, Lacul Pitch este cel mai mare depozit de asfalt natural din lume. Pe intreaga suprafata a lacului se gaseste asfalt lichid. Situat la La Brea, in statul Trinidad, asfaltul din acest lac a fost exportat si chiar folosit la repararea unor strazi din New York.

Untitled

  • Lacul  Crater- lacul cu cele mai clare ape din lume

Lacul Crater este un lac din Oregon. Din cauza mai multor factori, mai ales a lipsei de golfuri sau afluenti, apele Lacului Crater sunt unele dintre cele mai clare din lume. Acest lac umple partial un crater vulcanic de 1.220 metri adancime, care s-a format in jurul anului 5.600 i.Hr. prin prabusirea vulcanului Mazama. Cel mai adanc punct al sau a fost masurat la 594 metri adancime, fiind cel mai adanc lac din Statele Unite si al noualea cel mai adanc din lume.

Five-Flower-Lake-Wallpaper

  • Lacul Five Flower- lacul cu copaci cazuti

Wuhua Hai, supranumit si“ Lacul celor cinci flori “ este cartea de vizita a parcului National din Jiuzhaigon, China. Lacul este superficial multicolor, iar pe fundul sau sunt o multime de trunchiuri de copaci. Apa este atat de limpede incat trunchiurile se vad prin apa ca avand nuante diferite care trec dintr-un turcoaz din lagunele marine spre un albastru al piscinelor din saloanele SPA.

 

 

2 Comments

  1. Superb. Felicitari pentru articol.

  2. Sunt fascinata ! Fara cuvinte ! La cat mai multe articole de acest gen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>