Pages Navigation Menu

Top 5: Farse din istorie

1

Armata romana s-a folosit adesea de capcane si farse pentru a duce numele tarii pe culmele succesului. De la Stefan cel Mare pana la Mihai Viteazul, multe victorii a inregistrat istoria noatra.

Dar farsele nu au inceput cu domnitorii din Moldova sau din Tara Romaneasca, ci dateaza din primele secole, incepand cu Grecia  Antica.

calul troian (1)

1.Calul Troian a fost folosit de greci pentru a-i invada pe locuitorii din Troia, iar in cele din urma grecii au castigat batalia. Atacul grecilor prin construirea unui cal gigant pe care l-au umplut cu ostasi va ramane in istorie drept cea mai mare farsa.

„Razboiul lumilor” (2)

 2. „Razboiul lumilor” la radio. Romanul SF al lui H. G. Wells prezinta incercarea martienilor de a coloniza Pamantul.  In noaptea de Halloween din anul 1938, moderatorul Orson Welles a difuzat un „jurnal de urgenta” in care a citit cartea in direct la radio, prezentand evenimentele ca pe niste fapte reale, iar oamenii care ascultau adaptarea radiofonica a textului au crezut ca Pamantul este invadat de catre extraterestri. Welles a spus apoi ca nu s-a gandit niciun moment ca acea stire va crea atat de mare isterie in randul lumii.

Geological

 3. Omul din Piltdown. In anul 1912, Charles Dawson si Arthur Smith Woodward au pretins ca au descoperit ramasitele fosilizate ale celei mai timpurii fiinte humanoide. Cei doi au anuntat ca fragmentele au fost gasite in Anglia si au incercat sa reconstruiască craniul fiintei, denumit „Omul din Piltdown”. Abia in 1953 avea sa fie revelata inselatoaria, dovedindu-se ca maxilarul apartinea unui urangutan si doar restul craniului provenea de la un barbat adult.

submarin german (4)

 4. Armata Statelor Unite a capturat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial un submarin german, denumit U-505. Oficialii nemti au considerat ca echipajul submarinului a murit, insa americanii au decis sa pastreze submarinul, implicit membrii echipajului, pentru a se folosi de tehnica germanilor, poate in acest mod vor avea mai multe sanse la victorie. La sfarsitul razboiului insa, echipajul a fost eliberat.

Balon (5)

 5. Baiatul pierdut in balon. In SUA, un balon a fost lansat zburand la o altitudine de 2.300 de metri, iar o familie a anuntat ca baiatul lor se afla in balon. Timp de trei zile, postul national CNN a mediatizat evenimentul, ca in final sa precizeze ca a fost o farsa pusa la cale de un cuplu de actori, baiatul aflandu-se in tot acest timp in casa parintilor sai.

 

Sursa:  new.dicovery.com

Sursa foto: wikipedia.org, historia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>