Pages Navigation Menu

TOP 5 curiozități despre stângaci

TOP 5 curiozități despre stângaci

Dacă ați crezut că a fi dreptaci sau a folosi predominant mâna stângă pentru activitățile zilnice se referă doar la genetică, niște cercetători citați de huffingtonpost.com arată că sănătatea fizică și mentală a stângacilor poate fi ușor afectată. Iată câteva lucruri pe care stângacii ar trebui să le ia în considerare.

Barack Obama, stângaci zugo.md

Barack Obama, stângaci
zugo.md

Mulți dintre copiii gemeni sunt stângaci

Folosirea mâinii stângi pentru a scrie, spre exemplu, este de două ori mai des întâlnită la gemeni decât la restul oamenilor. Un studiu al cercetătorilor belgieni din 1996 a descoperit că 21% dintre gemeni sunt stângaci

Stângacii gândesc diferit

Un studiu al Universității Stanford, citat de Huffington Post, a demonstrat că oamenii gândesc diferit în funcție de mâna cu care scriu. Participanții la studiu au avut în față două coloane cu ilustrații abstracte și au fost întrebați care par mai inteligente, mai vesele și mai atractive. Mulți dintre dreptaci au ales ilustrațiile din dreapta, în vreme ce stângacii au ales desenele din stânga lor. Autorul studiului consideră că acest mod de a gândi poate influența chiar și preferința pentru un candidat la alegeri atunci când îl urmărim într-o dezbatere.

Constituie un avantaj în sport

În sporturi precum tenis, box și baseball, cercetătorii au fost de acord cu faptul că a fi stângaci reprezintă un avantaj. Motivul, conform sursei citate, ar fi acela că stângacii se antrenează contra dreptacilor și se pot adapta astfel oricărei situații. În timpul acesta, celor care se bazează pe mâna dreaptă pentru a câștiga un meci le vine greu să își depășească adversarii stângaci.

Nu te face mai creativ

Deseori, despre persoanele stângace se spune că sunt mai creative decât dreptacii, dar acest lucru este greu de stabilit chiar și de către cercetători. Acest mit are rădăcini într-un studiu din 1995 potrivit căruia bărbații stângaci obișnuiau să ia în calcul mai multe opțiuni pentru a soluționa o problemă decât cele foarte accesibile.

Nu are legătură cu cât de mult vei trăi

O vorbă des auzită de persoanele stângace este acela că există posibilitatea să trăiască mai puțin decât dreptacii. Cercetătorii nu au descoperit însă nici o dovadă a veridicității acestei legende, așa că oamenii de știință au concluzionat că stângacii pot trăi liniștiți, fără să se considere ghinioniștii destinului.

În ciuda tuturor acestor studii, un om de știință citat de Huffington Post a declarat că diferențele între dreptaci și stângaci sunt atât de nesemnificative, încât nu trebuie să judecăm personalitățile oamenilor în funcție de mâna cu care scriu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>