Pages Navigation Menu

TOP 3 INVITATII pe care sa nu le lansezi niciodata pe FACEBOOK

TOP 3 INVITATII pe care sa nu le lansezi niciodata pe FACEBOOK

Mark Zuckerberg, pe langa faptul ca a dat lovitura cu cea mai populata si de succes retea de socializare din lume, le-a facut unora somnul mai linistit.

Excluzand bombasticele liste de prieteni virtuali pe care ni-i putem face prin intermediul Facebook-ului, acesta ne da oportunitatea sa economisim timp si energie cand bat clopote in diferite situatii. Cum nu a aparut inca un Cod al Bunelor Maniere pentru aceasta retea, ne revine datoria de a ne ocupa gradual de obiceiurile de care ar trebui sa ne dezicem pe Facebook.

Intr-un articol precedent v-am prezentat un top al fotografiilor pe care sa nu le postati niciodata pe profilul personal, iar acum am realizat o lista de invitatii ce nu se lanseaza cu nicio scuza pe renumita retea.

invitatii nunta newsup.ro

  1. Invitatii la nunta. Daca v-ati hotarat ca vreti sa va oficializati si in acte relatia, nu este vina prietenilor ca sunteti atat de spontani incat sa nu-i onorati cu prezenta pentru a-i invita la petrecerea voastra. Pe langa faptul ca este de prost gust si lipsit de bun simt sa lasati un mesaj pe Facbook de tipul „Buna! Te invit la nunta mea si mi-ar face mare placere daca ai accepta.”, eu, ca prieten indepartat (ca altceva nu pot fi si am scris „prieten” cu indulgenta), voi trage concluzia ca nu dati doi bani pe mine si ca ma vreti acolo doar pentru a contribui prin prezenta si financiar la evenimentul vostru. Astfel, ca un bumerang, aflati ca nici pentru mine nu valoreaza foarte mult nunta voastra, mai ales in cazurile in care nici nu v-ati obosit sa-mi lasati un mesaj, ci m-ati taguit direct intr-o postare in care v-ai incarcat invitatia.

Totusi, avand in vedere distanta de mii de km, invitatia se poate face telefonic, dar nu din primul minut al inceperii conversatiei.  Putina diplomatie nu a daunat niciodata omenirii.

nunta

  1. Invitatii la botez. Mare eveniment in familie. Dupa atatea luni de asteptare, s-a nascut si cel mic. Pregatiti botezul asta de la primul control medical, dar nu v-ai gandit o secunda la invitati. Pana la urma, gasirea salii, meniul, aranjarea scaunelor sunt cele mai importante aspecte. Si inainte cu trei zile de eveniment, incepeti sa faceti lista si sa sunati. Va prindeti rapid ca nu v-ar ajunge timpul sa-i contactezi pe toti nici daca ati mai avea la dispozitie o saptamana si incepeti sa scrieti un mesaj, iar cu un simpul copy-paste sa-l trimiti unui numar considerabil de oameni din lista voastra. Gresit! Motivul? Acelasi ca in cazul invitatiilor la nunta. Ma vrei pentru un motiv: prezenta si bani, iar eu ma mai gandesc daca accept.

bebe

  1. Invitatii la inmormantare. Trei evenimente importante exista intr-o viata: casatoria, botezul si moartea. Inchei lista scurta de astazi cu inmormantarea. V-ati intreba ce e rau in a posta pe Facebook fotografii de la inmormantare?! Atata timp cat Mark nu le-a interzis inseamna ca sunt si legale. Dar … cum sa apara pe langa imaginile cu bebelusi, catei si pisicute una cu tine langa costiugul bunicului? In plus, unii nostalgici ar spune ca inmormantarea este un eveniment poate mai important decat nunta si botezul la un loc.

Stirea ca o persoana a plecat spre luminita de la capatul tunelului va aparea cu siguranta pe retea, mai ales daca aceasta are un cont activ, insa invitatiile la inmormantare nu se trimit precum cele pentru jocuri (la intreaga lista).

selfish newsup.ro

Si ca bonus, am adauga si invitatiile la zile onomastice. Sarim peste celebra vedeta facuta de Facebook, a carei nume il stie tot mediul rural, si spunem ca aniversarea zilei de nastere este una dintre cele mai importante din an. In acest context, alaturi de noi se vor aflat DOAR prietenii cu care am petrecut vacante, am plans, am ras, am absolvit, am baut etc etc., si nu o mare de oameni necunoscuta ce se va prezenta cu o floricica ofilita sau cu nimic, pentru care principalul interes va fi sa se imbete si ea putin, acum, ca e gratis.

Astfel, singurele invitatii valide raman cele pentru jocuri, iar daca aveti in lista prieteni recalcitranti, va puteti alege si cu un ignor din partea lor. Mare pierdere atat pentru voi, cat si pentru retea: cu cat grupul se miscoreaza, discutiile devin mai superficiale, ceea ce inseamna mai putini bani pentru Zuckerberg (sa ne gandim si la bietul om)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>